Domaniçli kadınların ürettiği doğal ürünler ilgi görüyor

1319

Domaniçli kadınlar tarafından 2 yıl önce kurulan Domaniç Üretim ve İşletme Kadın Kooperatifi üyelerinin el emekleriyle üreterek kooperatif çatısı altında satışa sundukları doğal ürünler büyük ilgi görüyor.

18 KADIN BİRLEŞİP KOOPERATİF KURDU

Domaniç’e bağlı Çamlıca köyü sakini 18 kadın, bahçe ve tarlalarında elde ettikleri mahsullerde çeşitli ürünler üretmeyi başardı. Ürünlerini kurdukları, Domaniç Üretim ve İşletme Kadın Kooperatifi aracılığıyla vatandaşlarla buluşturan kadınlar köylerinde istihdama da katkı sunuyor.

Domaniç Üretim ve İşletme Kadın Kooperatifi Başkanı Nazife Uslu, köylerindeki 18 kadınla bir araya gelerek kadın kooperatifini 2 yıl önce kurduklarını söyledi.

TAMAMEN DOĞAL ÜRÜNLER

Ürettikleri ürünleri tamamen doğal olarak hazırladıklarını belirten Uslu, şunları kaydetti: “Köyümüzün kadınları olarak kendi bahçemizde ve tarlamızla birçok ürünün üretimini yapıyoruz. Bu ürünleri ekonomiye kazandırmak ve ailelerimize ek gelir sağlamak adına bundan yaklaşık 2 yıl önce 18 kadın bir araya gelerek kooperatif kurduk. Ürettiğimiz aromatik bitkileri, reçellerimizi, marmelatlarımızı, sebzeli ve sade eriştelerimizi, mantımızı, turşularımızı, salçalarımızı, konservelerimizi, tarhanamızı, kozalak şurubumuzu, ata tohumundan yetiştirdiğimiz sarımsaklarımızı ve kantaron yağı ve ürünlerimizi kooperatifimizin çatısı altında satışa sunuyoruz. Bu ürünlerin tamamı doğal ve kendi bahçelerimizden, köyümüzün ormanlarından elde ederek hazırladığımız ürünler.”

KOOPERATİF STANDI FESTİVALDE İLGİ GÖRÜYOR

Kooperatif üyesi kadınlarla birlikte bu yıl ilki açılan Kütahya Gastronomi Festivalinde ürünlerinin yanı sıra gözleme satışı da yaptıklarını, farklı etkinliklerde stant açıp ürünlerini müşterileriyle buluşturmaya devam edeceklerini de kaydeden Uslu,  “Festivale TÜRES teşvikiyle katıldık. Burada ürünlerimiz oldukça ilgi görüyor. Burada aynı zamanda gözleme yapıp satışa sunuyoruz. Standımızı ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Tüm Kütahyalıları standımıza bekliyoruz” dedi.

HEDEF: DAHA ÇOK KADIN İSTİHDAMI

Hedeflerinin Domaniç’teki tüm kadınların istihdamına katkı sağlamak olduğunu, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hazırladıkları projenin kabul olduğunu, proje ile de birçok kadının istihdam edilebileceğini de aktaran Uslu, “Kooperatifimizin çalışmalarına destek olan Kütahya Valiliğimize, Kütahya Belediyemize, Domaniç Belediyemize, Zafer Kalkınma Ajansımıza, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuza, ilçemizde de bize destek olan tüm kurum, kuruluş ve kişilere çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bize verilen desteklerle daha çok üretip hem aile bütçelerimize hem de ülke ekonomimize katkı sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir