Kutsal topraklara uğurlandılar

221

Kütahya’da kutsal topraklara gidecek olan ilk kafile için düzenlenen törende hacı adayları dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla hacca giden 187 hacı adayı için Ziraat Mahallesi’ndeki pazaryerinde uğurlama töreni düzenlendi.
Kur’an tilavetiyle başlayan uğurlama töreninde konuşan Vali Musa Işın, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik ederek dua istedi.
Hacı adaylarının selametle gidip gelmelerini temenni eden Işın, şöyle konuştu: “Bu yolculuk herkese nasip olmuyor. Bugün bu yolculuğa çıkanlar bu nasipten faydalananlardır. Allah yolculuklarını mübarek kılsın. Hacı adaylarımızdan ülkemize, milletimize, askerimize, polisimize, bizlere dua etmelerini istirham ediyoruz. Duaların kabul edileceği bir yere gidiyorsunuz, sizlerden dua bekliyoruz.”
Hacı adaylarının Hazreti İbrahim’in asırlar öncesinden davet ettiği kutsal bir yola çıktıklarını dile getiren Müftü Vekili Bahtiyar Kargıoğlu da, “Bugün ilk kafile olarak 187 hacı adayı ve 6 görevli bu kutsal yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuğa çıkanlar birçok fedakarlık yapıyor. Allah niyetlerini ve dualarını kabul etsin.” ifadelerini kullandı.
Kargıoğlu, bu yıl Kütahya’dan 1069 kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla hacca gideceğini sözlerine ekledi.
Kütahya’da bulunan Zafer Bölgesel Havalimanından uçakla Mekke’ye gidecek hacı adayları törenin ardından dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir