‘Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, gençlerimizin elinde olacaktır’

155

Kütahya Valisi Musa Işın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, gençlere güvendiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, bilgi çağının gereksinimlerini üzerinde taşıyacak gençlerimizin elinde olacaktır” dedi.

Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’nın, Millî Mücadele’de önemli bir rol oynadığını ve vatan sevgisinin en güzel örneklerini gösterdiğini belirten Vali Musa Işın, açıklamasında şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Millî Mücadele’mizin başlangıcı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919, sadece bir milletin esaretten kurtuluşunun değil aynı zamanda yeni bir ulusun doğuşunun da müjdesini veren tarihi bir gündür. Bu kutlu günü, 105. yıl dönümünde, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’mızda büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük yolunda attığı en önemli adımlardan biridir. Samsun’da başlayan kurtuluş hareketi, Cumhuriyetimizin başlangıcı olduğu gibi ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasının da ilk adımıdır. Bu kutlu gün, aynı zamanda Atatürk’ün Türk gençliğine olan inanç ve güveninin de bir göstergesidir. Şundan eminiz ki bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, bilgi çağının gereksinimlerini üzerinde taşıyacak gençlerimizin elinde olacaktır. Gençlerimize olan inancımız tamdır. Bilgi çağının gerektirdiği donanıma sahip, yenilikçi, girişimci ve atılımcı ruhlu gençlerimiz, ülkemizi daha da ileriye taşıyacak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaktır. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya, Millî Mücadele’de önemli bir rol oynamış ve vatan sevgisinin en güzel örneklerini göstermiştir. Dumlupınar Başkomutan Meydan Muharebesi’nde kazandığımız zafer, Kütahya’nın kahramanlıklarının bir göstergesidir. Bu zafer, Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olmuş ve bize nihai zafere giden yolda önemli bir katkı sağlamıştır.”

Açıklamasında gençlere de seslenen Vali Işın, “Sevgili gençler, sizler bu milletin umudu ve geleceğisiniz. Atatürk’ün size olan inancını ve güvenini boşa çıkarmayın. Kendinizi iyi yetiştirin, bilgi ve becerilerinizi geliştirin. Vatanımıza ve milletimize en iyi şekilde hizmet edin. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor; sevgili gençlerimiz ve Kütahyalı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir