KÜTAHYA’NIN İNANILMAZ BİR POTANSİYELİ VAR

1521

Partisinin seçimi kazandığı il ve ilçelere teşekkür ziyaretinde bulunan ve bu kapsamda Kütahya’ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’yi tebrik etti. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Kütahya’nın seçilmiş belediye başkanı olarak Eyüp Kahveci hepimizi gururlandırdı. Dünyadaki siyasi akrabalarımızın Kütahya’ya ilgisini çekeceğiz. Siz hazır olduğunuzda Kütahya’da çok uluslu toplantılar yapacağız, misafirleri ağırlayacağız. Kütahya’nın inanılmaz bir potansiyeli var. Bu potansiyeli kazandıracağız” dedi.

Kütahya İl Başkanlığı önünde partililere seslenen Özel, şöyle konuştu: “Biz umut olacağız, heyecanı yeniden yakalayacağız, partiyi ayağa kaldıracağız, hep birlikte başaracağız demiştik, inandınız. Bundan sonra bir sonraki seçimleri aynı şekilde kazanacağız. Bunun için herkese söylüyorum; gençleri partiye yönlendirin, üye yapın. Baba ocağının tapusu tek bir kişidedir; o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. O yüzden Türkiye ittifakı diyoruz. O yüzden sadece sosyal demokratlara değil; muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, liberal demokratlara, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla hangi etnisiteden olursa olsun Türkiye’nin bütün demokratlarına, Alevisine, Sünnisine herkese bu baba evinin kapısı açıktır. Türkiye İttifakı ikinci yüzyılın ilk seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapacaktır. O güne kadar arı gibi çalışacağız. Hiç şüphe yok müzakere de edeceğiz, mücadele de edeceğiz. Çağrıldığımız yere hep birlikte gideceğiz.”

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mehmet Şimşek çıkmış kemer sıkmaktan bahsediyor, tasarruftan bahsediyor, acı reçeteden bahsediyor. Evet, ekonomi zor durumda ama bunu bu hale getiren ne emeklidir ne emekçidir ne çiftçidir ne de Bağ- Kur’lu esnaftır. Bunu bu hale getirip sonra bir gölge IMF programıyla kemer sıkmak, tasarruf istemek, öğretmen atamamak, bunlar IMF’nin hayaletidir. Bakın memlekette bir hayalet dolaşıyor. Bu hayalet çiftçiden, emekliden, köylüden tasarruf istiyor. Ey Mehmet Şimşek Gulyabani’ni al bizim kapımızdan, bizim penceremizden çekil. Zenginlerden iste.”

Konuşmasında atanamayan öğretmenler sorununa değinen ve 18 Mayıs’ta İstanbul’da düzenleyecekleri mitingde öğretmenlerin sesini duyuracaklarını da kaydeden Özel, emeklileri 26 Mayıs Pazar günü Ankara’da Tandoğan Meydanı’nna yapacakları mitinge katılmaya davet etti.

Özel, buradaki konuşmasının ardından Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’yi ziyaret etti.

Başkan Kahveci’yi tebrik eden Özel, Kahveci’nin seçimi kazanarak CHP’yi gururlandırdığını söyledi.

Kütahyalıların teveccühünü kazanmanın son derece önemli olduğunu belirten Özel, şöyle devam etti: “Kütahya büyük bir şans yakalamıştır. Çünkü Kütahya’da ciddi bir yorgunluk ve yılgınlık vardı. Kütahya, potansiyelini açığa çıkaramayan, her geçen gün biraz daha gerileyen ve insanların umutlarının tükenmeye başladığı bir kente dönüşmüştü. Çünkü hem belediye başkanları heyecanlarını kaybetmişlerdi hem de her şartta oy alınabilen, her şartta iktidar olunabilen, her şartta belediyenin kazanıldığı bir il olmaktan 31 Mart günü Kütahya kurtuldu.”

Kütahya’daki potansiyeli ortaya çıkarmak için gayret göstereceklerini da kaydeden Özel, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz dünyadan fon bulunmasına, kredi sağlanmasına, geri dönüşümsüz katkıların yapılmasına, Dünya Bankası ölçeğinde Birleşmiş Milletler ölçeğinde Avrupa Birliği fonları ölçeğinde katkı sağlayacağız. Dünyadaki siyasi akrabalarımızın Kütahya’ya ilgisini çekeceğiz. Siz hazır olduğunuzda Kütahya’da çok uluslu toplantılar yapacağız, misafirleri ağırlayacağız. Kütahya’nın inanılmaz bir potansiyeli var. Bu potansiyeli kazandıracağız.”

Belediye Şeref Defteri’ni imzalayan Özel’e, Kahveci tarafından çini vazo takdim edildi. ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir