Sultanbağı için imzalar tamam

404

Belediye Başkanı Alim Işık, Sultanbağı Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm yerinde dönüştürüleceğini, dönüşümün ilk etabı için imzaların atılarak bakanlığa gönderdiğini bildirdi.

Deprem riski taşıyan iller arasında yer alan Kütahya’da kaçınılmaz olan kentsel dönüşümün kentteki dört mahallede uygulanıyor. Belediye Başkanı Alim Işık, dönüşüm çalışmaları ile ilgili belediye hizmet binasında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

“Vefa Mahallemizde 500 konut, Bölücek Mahallemizde, Osmangazi Mahallemizin dönüşümü için 500 konut ve bu dört mahalle içerisinde olmayan ama şehrimiz için çok acil dönüşüm gereken alanlardan birisi olan Fuatpaşa Mahallemiz sınırları içerisindeki küçük sanayi sitemizin dönüşümü amacıyla da toplam 530 iş yerinin imalatlarına birinci etap olarak başladık” diyen Başkan Işık, açıklamasına şöyle devam etti: “Diğer bir mahallemiz olan Sultanbağı Mahallemizin dönüşümü ise oralarda belediyemize ait rezerv alanların bulunmaması nedeniyle devletimizin kira yardımından da vatandaşlarımızın yararlanması yoluyla yerinde dönüşüm ve mevcut eski binaların yıkılarak yenilenmesiyle ilgili bir yöntemi belirledik. Bu amaçla ilgili kentsel dönüşüm kanunu gereği vatandaşlarımızın en az üçte ikisinin muvaffak vermesi gerekiyordu. Şimdi o kanun değiştirildi mecliste. Yüzde 50’ye düştü. Ama vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 75’i alan olarak, yüzde 70’ine yakını bu dönüşüme dahil olacaklarını ve bu amaçla tüm hak sahiplerinin imzalarını aldığımız ve gördüğünüz 16 klasörde 300 vatandaşımızın imza attığı ve dosyalar içerisinde de 840 adet hissedarların hak sahibi olan imzaları var. Belediye başkanlığımız olarak da biz toplam 840 adet imzayı altı saate yakın dünkü mesaimizle tamamladık ve bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ilgili birimlerine iletmek üzere Ankara’ya göndereceğiz.”

Çalışmaların Kütahya Belediyesi koordinasyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacağını, dönüşümün 3 etap şeklinde olarak planlandığını, ilk etabın 52 dekarda, yaklaşık 300 vatandaşın imzaladığı dosyanın hazırlanarak bakanlığa ulaştırılacağını da aktaran Işık, çalışmaların yapılmasında emeği geçen hak sahiplerine ve çalışmayı yürüten belediyenin ilgili başkan yardımcısı, müdür ve personeline teşekkür etti. Işık’ın açıklamasında Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık ve İmar ve Şehircilik Müdürü Bahadır Halil Bahşi de hazır bulundu.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir