Belediye ekipleri 263 olaya müdahale etti

1124

Kütahya’da son günlerde yaşanan sağanakla birlikte birçok olumsuzluk da beraberinde meydana gelirken Kütahya Belediyesi ekipleri 263 ihbara müdahale etti.

Kütahya’da etkili olan sağanak yağışlar, su baskınlarından araçların yolda kalmaları ve küçük çaplı yangınların olmasına neden oldu.

Kütahya Belediyesi, yaşanan olumsuzluklarla ilgili yaklaşık bir haftalık sürede itfaiye ekiplerinin 263 ihbar aciliyet sırasına göre planlama yaparak müdahale ettiğini duyurdu.

Olaylara müdahalelerle ilgili belediyeden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında şehrimizdeki yoğun yağışlar sonrası meydana gelen olumsuzluklara karşı Kütahya Belediyesi ekiplerimiz teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz, bugün itibariyle 263 ihbara aciliyet sırasına göre planlama yaparak müdahalede bulundu. ev, iş yeri, depo ve bodrum katlardaki su tahliyeleri, evde, iş yerinde ve yolda mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması, yıldırım düşmesinden kaynaklı yangınlar ve zarar gören hayvanların kurtarılması gibi olaylara gerekli müdahaleler gerçekleştirildi. Kontrol amaçlı faaliyetlerini sürdüren ekiplerimiz, hemşehrilerimizden gelen ihbarları aciliyet sırasına göre planlayarak gerekli müdahaleleri gerçekleştirmeye devam ediyor.”

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir