‘Muhalefetin yaptığı Türk milletine yapılan saygısızlık olarak tarihe geçmiştir’

331

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giriş yaptığı sırada CHP, HDP’li vekillerin ayağa kalkmadığına, ayağa kalkan İYİ Partili vekillerin ise alkışlamaya tenezzül etmediklerine şahit olduklarını, bu durumun Türk milletine hakaret olduğunu bildirdi.

Önsay, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mazbatasını alarak TBMM’de yemin edip görevine resmen başladığını hatırlattı.
Düzenlenen törende yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Önsay, şunları söyledi: “Hepinizin bildiği üzere 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yüce meclisimiz TBMM’de mazbatasını aldıktan sonra yemin ederek 2028 yılına kadar sürdüreceği görevine resmen başladı. Ancak bu tarihi anlarda milli iradenin tecelli ettiği Meclis’imizde utandıran görüntüleri esefle seyrettik.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’ye giriş yaptığı sırada CHP, HDP’li vekillerin ayağa kalkmadığına, ayağa kalkan İYİ Partili vekillerin ise alkışlamaya tenezzül etmediklerine şahit olduk. Erdoğan’ın yemininden sonra İYİ Partili vekiller de CHP ve HDP’nin kabul edilemez çirkin eylemine katılarak ayağa kalkmamayı tercih etti. Tüm bunların yanında HDP’li vekillerin yemin töreninin ardından okunan İstiklal Marşı’na da yine eşlik etmemesi aziz milletimizin de dikkat çekti.
Kendileri yaptıklarından utanmıyor fakat yüce Türk milletinin fertleri olarak kendileri adına bizler utanarak gördük ki; bu muhalefetin Türk milletine, milletin iradesine saygıları yok ki seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı’na saygıları olsun.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birliğe ve beraberliğe davet edip “Seçim dönemindeki kırgınlıkları bir tarafa koyalım, küslük olmuşsa barışmanın yolunu bulalım. Hep beraber Türkiye’nin Yüzyılı’nın inşasına omuz verelim” şeklindeki ifadelerini de hatırlatan Önsay, şöyle devam etti: Sayın Cumhurbaşkanımız birleştirici ve kucaklayıcı üslupla çağrıda bulunurken, muhalefet milli iradenin tecelli ettiği yüce meclisimiz TBMM’de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yemin ederken ayağa kalkmaya tenezzül etmiyor. HDP/YSP nezaket gereği de olsa ayağa kalkmayı bırakın, milli marşımız olan İstiklal Marşı’mızı okumuyor. Hadi bunların derdini anladık da CHP ile İYİ Parti’nin HDP/YSP ile bir olup demokrasiyi, milli iradeyi, Türk Milleti’ni protesto edişini anlayamadık. Muhalefetin takındığı bu çirkin tavır, Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı’na saygısızlık değildir. Bu tavır milli iradeye, demokrasiye ve Türk milletine yapılan saygısızlık olarak tarihe geçmiştir. Tarih bunu da yazdı, Türkiye’nin Yüzyılı’nda milli iradeye yapılan bu çirkin muamele unutulmayacaktır. Türkiye Yüzyılı’nda milletimizin iradesiyle seçilen tüm milletvekillerimize ve yeni Cumhurbaşkanlığı Kabine’mizde yer alan tüm bakanlarımıza çalışmalarında başarılar dilerken, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her daim yanında olduğumuzu ve arkasında durduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Türkiye’nin Yüzyılı; vatanımıza ve aziz milletimize hayırlı olsun.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir