Meslek liseleri çalışmalarıyla tanıtıldı

339

Kütahya’da, mesleki eğitime dikkat çekmek amacıyla Meslek ve Teknik Eğitim Fuarı Tanıtım Günleri düzenlendi.

Zafer Meydanı’nda, düzenlenen fuara 14 meslek lisesi, geliştirdikleri çeşitli projelerle katıldı.
Vali Ali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve daire müdürleriyle fuarı ziyaret ederek stantları gezdi.
Projeler hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgiler alan Çelik, burada yaptığı açıklamada, meslek okullarının yıl boyunca yapmış oldukları faaliyetleri sergilemelerini oldukça anlamlı olduğunu söyledi.
Düzenlenen etkinlikteki amacın meslek liselerinin vermiş olduğu eğitimin vatandaşlara duyurulması olduğunu dile getiren Çelik, şunları kaydetti: “Ülkemizde en önemli sorunların bir tanesi mesleki eğitim veren okullara ilginin azalmasıydı. Son dönemlerde bu okullarımızın sayısının ve mezun olan öğrencilerin iş bulma olanaklarının artmasıyla bu okullara ilgiyi de artırdı. Herkesin kendi hayatında mesleki anlamda bir yeterlilik kazanması çok önemli. Ben de bir meslek lisesi, sağlık meslek lisesi mezunuyum. Meslek liseleri aslında eğitim kalitesi, yetiştirdikleri bireylerin nitelikleri açısından da çok değerliler. Burada bugün birçoğuna şahit olduk.”
Meslek liselerinin toplumun birçok alanına katkı sunduğunu, velilerin çekinmeden çocuklarını meslek liselerine gönderebileceğini de kaydeden Çelik, “Meslek liseleri aslında toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alana katkı sunuyorlar. Bu toplumumuz, devletimiz ve milletimiz için çok değerli. Meslek liseleri çok yeterli ve nitelikli eğitim veriyor. Burada öğrenim gören çocuklarımızın hayata dair kazanımları çok güçlü. Edinilen bilgiler kişinin hayatta tek başına kalsa bile kendi kendine yetecek kazanımları içeriyor. Velilerimizin çekinmeden çocuklarını meslek liselerine göndermesi gerektiğini ifade etmek isterim. Çünkü üretimin temel dinamiği meslek edinmek. Mesleğin de kendi toplumsal alanda yapılaşmasını sağlayacak dinamik de öğrenme. Okullarımız bu konuda çok başarılılar. Mesleki eğitimin gelişmesinde hem Milli Eğitim Bakanlığımız hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu politikalar çerçevesinde bu süreç hızla artacak, gençlerimizin her biri bir meslek sahibi olacaklar. Altın bilezik olarak tabir edilen herkesin elinde bir mesleğinin olması çok önemli ve çok güzel.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir