“Doğu Doboj’a her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz”

269

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Tavşanlı Belediyesi olarak Bosna Hersek’teki kardeş şehrimiz Doğu Doboj ile irtibatımızı hiç koparmıyoruz. Oradan gelen talep doğrultusunda her türlü desteği sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz” dedi.

Bosna Hersek’teki kardeş şehir Doğu Doboj’da faaliyet gösteren Uluslararası Dayanışma Forumu – Emmaus Derneği (UDF) yetkilileri Tavşanlı’ya gelerek Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’i ziyaret etti.
Başta savaş mağdurlarının tedavi edildiği Emmause Rehabilitasyon Merkezi olmak üzere kardeş şehir Doğu Doboj’a sürekli destek olan Tavşanlı Belediyesi’ne teşekkür etmek için gelen dernek yetkilileri Göbel Termal Turizm Merkezi’nde misafir edildi.


“KARDEŞ ŞEHRİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler Tavşanlı’ya ziyarete gelen Emmause Derneği Başkanı Hamzalija Okonovic, Başkan Yardımcısı Elmedin Skrebo, Federasyon Milletvekili Damir Sisic ve Dernek Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Alen Hodzic’e teşekkür ederek, Evlad-ı Fatihan olarak gördükleri kardeş şehir Doğu Doboj’a her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.
Bosna halkının selam ve teşekkürlerini getiren heyetle yapılan görüşmelerde, karşılıklı işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde istişareler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Güler, “Tavşanlı Belediyesi olarak Bosna Hersek’teki kardeş şehrimiz Doğu Doboj ile irtibatımızı hiç koparmıyoruz. Oradan gelen talep doğrultusunda her türlü desteği sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Savaş mağdurlarının tedavi edildiği Emmause Rehabilitasyon Merkezi’ne belirli katkılarımız oluyor. Ayrıca kardeş belediyemizden gelen araç – ekipman destek taleplerinin yanında oralardaki okullarda Türkçe sınıfların açılması ve ihtiyaç sahibi öğrenciler konusunda da her zaman yanlarındayız. Bizler de kardeş şehrimize Tavşanlı’dan selamlarımızı gönderdik. İnşallah önümüzdeki süreçte tekrar ziyaret etmeyi düşünüyoruz” dedi.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ziyarette, Doğu Doboj Belediye Başkanı Kemal Bratic ile de facetime üzerinden görüşme yaptı.
Öte yandan Belediye Meclis üyeleriyle de bir araya gelen heyet, önce Konya’ya ardından da deprem bölgesine gitmek üzere Tavşanlı’dan ayrıldı.
FATMA SEZGİN AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir