‘OLMAZ iSE HAKiKi HOCALAR BU MiLLET BOCALAR’

628

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, marjinal kişi ve grupların ehli sünneti temsil etmediğini belirterek, ehli sünnet ana çizgisinin kanıta dayalı ve güçlü bir şekilde anlatılmasına ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Müftü Demirtaş, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede “Olmaz ise hakiki hocalar bu millet gerçekten bocalar” dedi.
Özellikle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ve değerlendirmeleriyle dikkati çeken Kütahya Müftüsü Demirtaş, son paylaşımında şunları söyledi: “Ehl-i Sünnet ana çizgisinin müdellel ve güçlü bir şekilde anlatılmasına ihtiyaç var. Ehli Sünnet ana çizgisi incelendiğinde hakikaten hem bütüncül hem kuşatıcı ve hem de farklılıkları içerdiği görülecektir. Marjinal kişi ve gruplar, ehl-i sünneti temsil etmezler. Ehl-i sünnet bir mezhep değil, bir zihniyettir. Kelam, tefsir, hadis, fıkıh ve tasavvufa dair eserlerin yeniden okunup, zamanın ruhuna ve meydan okumalarına cevap verecek şekilde anlatılmasına ihtiyaç var. Türedi akımlara reddiyeler yapılıp, durumları vuzuha kavuşturulmalı. Cevherler, mücevhere çevrilmeli. Kadim eserlerin yanında günümüze de ışık veren eser ve okumalara da ihtiyaç vardır. Bu iş günümüzdeki bazı zühdi gruplara bırakılmamalıdır. İslam, ilim, irfan, kültür ve medeniyeti olan harika ve hak bir dindir. İlhadi akımlar ve oryantalist bakış açıları toplumu etkiliyor.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir