ÇARŞI OLDUBiTTiYE KARŞI

463

Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, Belediye Başkanı Alim Işık’ın vizyon projelerinden olan Vazo Kule’nin çiniciler çarşısı ile bir bütün olarak inşa edilmesini isteyerek vazo kulenin oldubittiye getirilmemesi gerektiğini bildirdi.

Çiniciler Çarşısının Kütahya’da önemli bir yere getirilmesi ve hak ettiği ilgiyi görmesi için gayretlerini sürdüren Olçar, Vazo Kule ile ilgili fikrini açıkladı.
Yaklaşık 2 yıldır Çiniciler Çarşısını Kütahya’nın vitrini yapmak için çalıştıklarını dile getiren Olçar, şunları söyledi: “Bu süreçte 260 mağazası bulunan çarşıda 21 esnafa diğer esnafların haklarını çiğnemeye çatıştığı için yasal tebligat yapılmıştır. Hem siyasi hem bürokrasi unsurlarını kullanarak üzerimizde yoğun baskı oluşturan kişilere rağmen yılda 10 milyon aracın önünden geçtiği Çiniciler Çarşımızı Afyonkarahisar’dan sonra ikinci durak yapmak ve Çarşıyı Turizm Bakanlığına bağlanması ve bölgeden geçen tur programlarına alınması hususunda ciddi yol kat ettik.”
Vazo Kule için anket yapılmasını talep ettiklerini de kaydeden Olçar, “Kütahya Belediye Başkanı Sayın Alim Işık basın yoluyla geçtiğimiz günlerde mart ayı sonunda balık lokantasının tekrar kiraya verilmeyerek yıkılacağı açıklaması yapmıştı. Şimdi ise yine mart ayı sonunda vazo kule projesinin ihalesi ilan edilmekte. Bizim Çiniciler Çarşısı olarak balık lokantası esnafı ya da kurumlarımız ile ilgili şahsi bir problemimiz yok. Sadece yıllardır verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Lokanta işletmecisine mağdur olmaması için çarşı içerisin de 600 metre kare yer verebileceğimizi de kendisine ilettik. Burada bulunan esnaf olarak balık lokantasının çarşının girişini kapattığı için yaşadığımız sıkıntıları ileri de vazo kule için yaşamak istemiyoruz.
Nasıl ki sevgi yolu için halka anket sunuldu ise vazo kule içinde bu Çarşıdan ekmek yiyen yaklaşık 10 bin kişinin fikri sorulmalı ve vazo kule Çiniciler Çarşısı ile bir bütün olarak inşa edilmeli, projelendirilmeli, oldubittiye getirilmemelidir. Balık lokantası taşınmadan vazo kule inşaatına başlanıp 10 bin kişinin kaderi ile oynanmamalıdır. Birlik olalım dirlik olalım en güzeline karar verelim.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir