Roman Kahramanları Adnan Menderes Ortaokulunda

232

2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 21 Aralık “Dünya Roman Kahramanları Günü” olarak ilan edilmesi dolayısıyla, Adnan Menderes Ortaokulu Türkçe Öğretmenleri Halime Yılmaz ve Çiğdem Şimşek tarafından bu günün anlam ve önemini belirten özel bir program hazırlanarak Kütüphaneler Haftası’nda kutlandı.

Öğrenci ve öğretmenlerde edebiyat ve sanat konusunda büyük ilgi ve merak uyandıran bu festivalde öğrenciler aylar öncesinden rollerine bürünmek için karakterlerin kitaplarını okumuş, sinemaya uyarlanan filmleri izlemiş, müziklerini dinlemiş, kitaplarla bağ kurup kahramanları içselleştirmiş ve Millî Mücadelenin en önemli roman kahramanları, Dede Korkut, Hababam Sınıfı’nın fedakar Hafize Anası, Selvi Boylum Al Yazmalım’ın Asel’i, İlyas’ı canlandırdılar.
Öğrencilerin ve öğretmenlerin hayata geçirdiği bu program gördüğü ilgi dolayısıyla izleyicilerle buluştu. Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürü İrfan Kanık, okul müdürleri, misafirler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İlgiyle takip edilen programda öğrenciler rolüne büründükleri roman kahramanlarının maceralarını o anları yaşıyormuşçasına canlandırdılar. İzleyenlerin keyifle takip ettiği programın sonunda Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir