Deprem şehitleri için hatıra ormanı

249

Kütahya’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına “Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nce Çalca Mahallesinde oluşturulan 7 hektarlık alanda fidan dikimi yapıldı.
Depremde hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil etkinlik hakkında bilgi verdi.
Kurum olarak depremin hemen ardından bölgeye desteğe gittiklerini belirten Erdal Dingil, şunları kaydetti: “Bu yıl 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri çerçevesinde hep birlikte dikeceğimiz fidanlar 6 Şubat 2023 deprem ormanımızı oluşturacağız. 6 Şubat günü saat 4.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremde nice anayı, babayı, evladı yitirdik. Tarihte eşine emsaline az rastlanmış bir afetin sonunda koskoca şehirler bir anda yıkıldı. Acı tüm Türkiye’mizi sardı ve nice ocaklar söndü. El birliğiyle acıları bir an önce dindirmek, yaraları sarmak ve umudu yaşatmak istiyoruz. Devletimiz depremin yaralarını sarmak için tüm kurumları ile seferber olurken bizler de depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için toprağa fidanlarımızı emanet edeceğiz. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü olarak depremin ilk gününden bugüne kadar toplamda 510 personel, 12 iş makinesi, 40 pikap, 7 arazöz, 6 kamyon, 6 su ikmal aracı, 1su tank, 2 minibüs ile oradaki vatandaşlarımıza ve çalışmalara destek verdik. Ve halen ekiplerimiz ve iş makinalarımız depremden etkilenen şehirlerimize desteğini sürdürerek çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Bölge Müdürlüğümüz, STK’lar, özel firmalar ve köylü vatandaşlarımızın da desteğiyle 78 adet kamyon ile toplamda 3 bin 84 ster yakacak odun bölgeye ulaştırdık. Bunun yanı sıra ham maddesi, Orman Bölge tarafından karşılanan 8 bin adet palet bölgeye gönderildi. Büyük deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”
Bugün de “Bir fidan, bir umut olsun” sloganıyla depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için deprem şehitleri hatıra ormanını oluşturduklarını aktaran Erdal Dingil, “Dileğimiz bir daha böyle acılar yaşanmasın. Bulunduğumuz lokasyonda siz değerli konuklarımız ile birlikte 7 hektar alanda 8 bin adet fidanın dikimini gerçekleştireceğiz. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızın ruhları şad olsun. Birçok etkinlik yapıyoruz ama yirmi bir Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle düzenlediğimiz bu etkinliğimiz daha farklı, daha anlamlı, daha gönülden. Sizlerin de katkıları ile depremde yaşamlarını yitiren tüm vatandaşlarımızın ruhlarının her daim burada diktiğimiz fidanlarımızla yaşamalarını sağlayacağız.” diye konuştu.
Hatay’dan gelerek Kütahya’daki bir yurda yerleştirilen ve etkinliğine katılan depremzedeler de fidan dikme etkinliğe katıldı.
Depremzedelerden Ceyhan Çiçek, kendilerinin Kütahya’da ağırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek deprem şehitleri için oluşturulan hatıra ormanının çok anlamlı olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, vatandaşlar ile öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir