“Daha fazla çalışacağız”

237

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, “Bu yıl otopark kapasitesinin artırılması, ulaşım hizmetlerindeki kalitenin yükseltilmesi ve sokak hayvanlarından zarar gören vatandaşlarımızın rahatsızlığını gidermek için hep birlikte daha fazla çalışacağız” dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Ömer Koyunoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kahvaltı programında bir araya geldi.

“ÜLKE OLARAK SIKINTILI VE ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Programda otobüsçü esnafına hitap eden Başkan Işık, “Bilindiği gibi ülke olarak sıkıntılı ve zor bir dönemden geçiyoruz, kolay değil. Sizler de belediyelerin en önemli görevlerinden birisi olan ulaşım hizmetini uzun yıllardan beri şehrimizde veren ve zor şartlara rağmen vermeye devam eden, vatandaşlarımıza bu hizmeti ulaştıran önemli iş ortaklarımızsınız. Tabi ki ortada buluşmak, hakkaniyetli davranmak ve sadece kendimize değil iki tarafında menfaatlerine bakarak bu işleri yürütmenin daha doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Devletin verdiği otobüs başına bin 200 liranın üzerinde kalan kısmı tam bilete tamamlayarak otobüsçü esnafına ödeme yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Alim Işık, “Sizlerin özellikle son dönemde gerek bakım gerekse yedek parça ücretlerindeki artış nedeniyle zorlandığınızı biliyoruz. Bundan dolayı da 2022 yılından bu yana Türkiye’de ilk kez ve tek olarak 65 yaş üstü ve diğer serbest biniş hakkı olan tüm hemşehrilerimizin biniş ücretini devletin verdiği otobüs başına bin 200 liranın üzerinde kalan kısmının tamamı neyse tam bilet üzerinden veren tek belediyeyiz. Bu kapsamda da şu ana kadar yaklaşık 6 buçuk milyon lira Kütahya Belediyesi’nin bütçesinden sizlere fonlama yaptık. Mayıs ayı sonuna kadar benzer şekilde desteğin devamına komisyonca karar verildi. Meclisimiz de uygun görürse desteklemeye devam edeceğiz” diyerek otobüsçü esnafını bilgilendirdi.


“AMACIMIZ VATANDAŞIMIZIN MEMNUNİYETİNİ ARTIRMAK”
Vatandaşlarımızın memnuniyetinin artırılmasının ön planda olduğunu ifade eden Başkanımız Işık, “Otobüs yaşının yükseltilmesiyle ilgili konu yakında gündemimize gelecek. 2024 yılına kadar sorunlu otobüsümüz görünmüyor. Bildiğiniz gibi yönetmelikte 12 yaş ile sınırlandırılmış bu alanda hizmet veren otobüslerimizin yaşı ama ihtiyaç olursa bunu 15 yaşa kadar çıkarma yönünde bir çalışma başlatacağız. Diğer yönetmelik değişikliğiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki asıl amacımız vatandaşımızın memnuniyeti artırmak. Göreve geldiğimiz günden bu yana aktif olan 28 müdürlüğümüzün hizmet kalitesini artırmak adına ciddi mesailer harcadık. Bunlar içerisinde özellikle ulaşım, otopark ve sokak hayvanları konusundaki hizmetleri maalesef vatandaşlarımız yeterli görmüyor. Diğer tüm hizmetlerde 2019 yılında ortalama yüzde 30 civarında memnuniyet varken bugün yüzde 55’in üzerinde bir memnuniyet oranını çıkardık ama bunların içerisinde en düşük memnuniyet olan bölüm toplu taşıma hizmetleri. Yüzde 35’ler düzeyinde. Aldığımızda yüzde 20’lerdeydi şimdi yüzde 35’e çıktı ama bu her 3 kişiden 2 vatandaşımızın bu hizmetten memnun olmadığını bize gösteriyor. Bu verileri değerlendirdiğimizde oranın düşük olması sizleri ve bizleri ilgilendiriyor. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Bu hizmet kalitesini yükseltmediğimiz sürece taraflar arasındaki hukuku ortada buluşacak şekilde her dönemde mutlaka birileri zorlanarak yerine getirmek zorunda kalacak. Bizler şu anda iki tarafın memnuniyetini ortada buluşturmak adına belediye olarak kasadan yıllık 10 milyon liraya yakın ödemeyi sizlere yapıyoruz. Niye? En azından vatandaşımızın memnuniyetini artırmak, sizlerin mağduriyetini gidermek için. Bizim işimiz, sizin alın teri harcayarak verdiğiniz hizmetin hem devamlılığını sağlamak hem de vatandaşımızın memnuniyet derecesini yükseltmek. Bu yıl otopark kapasitesinin artırılması, ulaşım hizmetlerindeki kalitenin yükseltilmesi ve sokak hayvanlarından zarar gören vatandaşlarımızın rahatsızlığını gidermek için hep birlikte daha fazla çalışacağız” dedi.


ÜNİVERSİTE HATTINA 5 ELEKTRİKLİ OTOBÜS
Şehrimize birçok alanda hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Alim Işık, “Bu şehre hizmet etmenin haklı onurunu ve gururunu hep beraber yaşıyoruz. Ekim ayından itibaren 5 adet elektrikli otobüsü Zafertepe’de bir şarj ünitesi, üniversitede bir şarj ünitesi olmak üzere, ASELSAN’ın yıllarca üzerinde çalıştığı Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli kurumlarından birisi olan güvenilir bir markayla iş birliği halinde üniversite hattımızda size destek olmak üzere uygulamaya koyacağız. Artı 5’i de önümüzdeki yıllarda imkân buldukça devam ettireceğiz. Oraya 10 otobüs ile öğrencilerin hizmet kalitesini yükseltmeye ve ihtiyaç olduğu dönemde sizlere destek olmak üzere Belediyemizce alınıp sisteme entegre edilecek. Sizlerden bu memnuniyet derecesini yükseltme konusunda özellikle şoför esnafımıza ve diğer bununla ilgili bağlantılı olan çalışanlarımıza bazı konularda uyarıyı yaparsanız çok memnun oluruz. Katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum. Kooperatif yönetimimize davetleri için ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki süreçte de inşallah kazasız, belasız, sağlıkla bu hizmeti vermeye devam ederiz” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir