Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencileri Beyaz önlüklerini giydi

2906

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, düzenlenen törende beyaz önlüklerine kavuştular.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi yaptı.

“GENÇ DİŞ HEKİMİ ADAYLARIMIZ ZORLU SÜREÇLERDEN GEÇTİLER”
Çekirdekçi, “Bugün burada diş hekimi adayı öğrencilerimize hekimlik mesleği için dürüstlüğün aydınlığın, asaletin, saflığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın ve tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolü olan beyaz önlüklerini giydirme töreni için toplanmış bulunmaktayız. Bu güzel anları bizimle paylaşmak üzere buradasınız ve bizleri onurlandırıyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, hoş geldiniz diyorum. Buradaki genç diş hekimi adaylarımız zorlu süreçlerden geçtiler, çalıştılar emek verdiler çok yoruldular ve emeklerinin karşılığında başarıya ulaştılar. Üniversitemizi tercih ederek ailemize katıldılar. Bizler bu tercihlerinden ötürü mutlu olacakları bir eğitim öğretim kurumu olma hedefinde ilerliyor, gelişerek büyüyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Diş hekimi adayı sevgili öğrenciler. Bu heyecanı ve gururu yıllar önce yaşamış bir meslek büyüğünüz olarak size seslenmek istiyorum. Çalıştınız, çabaladınız hak ettiniz. Rızkınızı kazanmak üzere bu mesleğin zevkli, ayrıcalıklı ama bir o kadar da çileli yoluna koyuldunuz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Bu önlük size ananızın ak sütü gibi bembeyaz, tertemiz teslim ediliyor. Siz ve önlüğünüz tüm meslek yaşamınız boyunca beyaz kalsın. Rızkınızı helalinden kazanmanın aracı olsun. Temsil ettiği vicdani, ahlaki değerlere sahip çıkın, yıpranmasına izin vermeyin. Sizi bu günlere getiren ailelerinizi sevindirmeye, gururlandırmaya devam edin. Size mesleğinizi öğretecek olan hocalarınızı mutlu edin. Değerli veliler, sizin de içiniz rahat olsun. Evlatlarınız bize emanet, onlar bu kurumda yetkin, iyi bir hekim olmak üzere okuyacaklar, milli ve manevi değerlerimize bağlı, ülkesi ve ulusunu seven, insan sevgisiyle dolu, hocalığın ne anlama geldiğini bilen sorumlu ve yetkin kadroların ellerinde yetişecekler. Sevgili hekim adaylarımız. KSBÜ ailesine hoş geldiniz. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.” dedi.
Konuşmanın ardından öğrencilere önlükleri takdim edildi.
Törene KSBÜ Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, İl Sağlık Müdürü Eser Şenkul, akademik- sağlık ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir