İkizhüyük Mahallesi su deposu hizmete açıldı

370

İkizhüyük Mahallesi’nde yapımı tamamlanan su deposu hizmete açıldı.
İkizhüyük Mahallesi su deposu açılış konuşmasını yapan Alim Işık, “Göreve geldiğimiz günden bu yana önceliğimiz vatandaşımızın isteği oldu. Hangi mahallemizde acil ihtiyaç ne ise ona öncelik verdik. Benzer uygulamayı dönemimizin sonuna kadar da devam ettireceğiz. Ama bunu belirlerken de değerli muhtarlarımızdan bu talebi aldık. Sonra da vatandaşımıza sorduk. Muhtarımız bu konuyu bize iletti. İhtiyaç olduğu belirlendi. O doğrultuda özellikle göreve geldiğimiz zaman bazı mahallelerimizde içme suyu depolarımız çok büyük ihtiyaçtı. Vatandaşımızın musluğundan çamur akan mahallelerimiz, evlerimiz vardı. Vatandaşımız bize önce temiz su içirin dedi. Bu kapsamda şu ana kadar, Sofu, Güvecçi, Okçu, Kumarı Mahallelerimize ve İkizhüyük Mahallemize 300 tonluk, Evliya Çelebi Mahallemize de geçen hafta açılışını yaptık. Evliya Çelebi Mahallemizle birlikte Bahçelievler, Mehmet Akif Ersoy ve Aydoğdu Mahallelerimize su desteği verecek olan 3 bin tonluk su deposunu en modern şekliyle Belediyemizden merkezi komutayla kontrol edebileceğimiz haliyle yaptık” dedi.

“SU MEDENİYET, SU HAYAT”
Suyun önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Alim Işık, “Su medeniyet, su hayat. Su var ise hayat var. Yoksa ne kadar diğer hizmetleri götürürseniz götürün hayatın tadı yok. İnşallah tüm şehrimizde sağlıklı içme suyunu önümüzdeki yıl yapacağımız birkaç ilave depoyla tamamlamış olduk. Böylece en az 50 yıl, Allah ömür verir de iyi kullanılırsa 100 yıla kadar bu mahallelerimizin su sorununu çözdük. Sadece su depoları değil, şehrimizi teslim aldığımızda en acil merkez mahallelerimizdeki ihtiyaçları yağmur suyu hattı, kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ve olmayan yerlere çekilmesi, eskimiş su borularının değiştirilmesi, yolların asfaltlanması, parke taş döşenmesi gibi talepler vardı. Bazı mahallelerimizde elektrik hatları yolun üzerinde direklerdeydi. Onların OEDAŞ aracılığıyla tamirat vb. işlemleri yaptık. Şükürler olsun şimdi şehrimizin hemen hemen tamamının altyapı hizmetlerini bitirdik” ifadelerini kullandı.
Dumlupınar Mahalle’sinde yaklaşık 10 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeme projesinin devam ettiğini belirten Başkan Işık, “Çalışmaları gidip yerinde görmenizi isterim. 1’er metre çapında, 70 santimetre çapında boruların yerin altına gömülüp kimsenin görmediği ve zaman zaman da muhaliflerin “Ne yaptı?” diyerek kendilerine göre eleştirmeye çalıştıkları hizmetleri lütfen görünüz. Bunları yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Altyapı çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Bundan sonra da üstyapı çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
İkizhüyük Mahalle’sine yapılan hizmetleri tek tek açıklayan Belediye Başkanı Alim Işık, “Özellikle açılışını yaptığımız, bu tür hizmetlerin bulunduğu mahallelerimizde göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız diğer hizmetlerin de hem mahalle sakinlerimize hem de kamuoyuyla paylaşıp bilgilendirmeyi bir görev bildik. İkizhüyük Mahallemize bugüne kadar sayın muhtarım bahsetti, Doğalgaz ve diğer işlemlerin sonucunda bugün ücretsiz WİFİ noktamızı hizmete açıyoruz. 300 metreküp hacimli içme suyu depomuzun yapımını tamamladık. Resmi açılışını bugün yapıyoruz. 850 metre içme suyu hattı imalatı yaptık. 14 adet su sayacı değişimi, 2 bin 369 metre kanalizasyon hattı imalatı yaptık. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından 37 ailemize ziyarette bulunup rehberlik hizmetleri verildi. Bereket Kart uygulaması kapsamında 2 ailemize, Eğitime Destek Projemiz kapsamında 3 öğrencimize, Eşya Bankacılığı Projemiz kapsamında 3 ailemize eşya desteği, Gıda Bankacılığı Projemiz kapsamında toplam 30 ailemize gıda desteği, Giysi Bankacılığı Projemiz kapsamında 5 ailemize giysi desteği, Hilal Bebek Projemizle 3 ailemize Hilal Bebek çantası, yine Kadın Çocuk Danışma ve Dayanışma Merkezimiz kapsamında 3 vatandaşımızla görüşme ve rehberlik hizmeti, mahallemizde ikamet eden 2 Mehmetçiğimize Mehmetçik Kartı desteğini verdik. Bu desteklerimizi vermeye de devam edeceğiz. Ayrıca mahallemizin günlük temizliği, cami, sokak, çöp konteynırı ve benzeri hizmetlerimiz aksatılmadan devam ediyor. Daha önce birkaç gün aralıkla yapılan çöp toplama işlemleri şimdi her gün düzenli olarak yapılıyor. Ayrıca 2 adet yapı ruhsatı verildi. 1 adet yanan yıkılan yapı formu düzenlendi. 4 bin 451 ton asfalt kaplama yapıldı. Yaklaşık 1 tonla 5 metrekare derseniz yaklaşık 25 bin metrekareye yakın asfalt kaplamamızı buraya yapmış olduk. 2 bin 873 metrekare beton parke yol kaplama çalışması yaptık. Ayrıca 17 bin 600 metrekare de soğuk asfalt kaplama çalışmasıyla yol yaptık. Bunlar bu mahallemizde yaşayan çok sevdiğimiz kıymetli hemşehrilerimizin en doğal hakkıydı. Gecikmişti. Rabbim bize nasip etti. Bizim dönemimizde yaptık milletimizin hizmetine sunuldu. Gönlümüz ister ki her mahallemizin bu tür gecikmiş işlemlerini hızlı yapalım. Ama takdir edersiniz her işinde bir iş takvimi var. 2022 yılında şu ana kadar yaklaşık 105 bin ton asfaltı attık. Hedefimiz 120 bin tonu aşıp Cumhuriyet tarihi boyunca rekor kırmak. Bu şehirde bugüne kadar yapılan en büyük asfalt hizmetini bu yıl Allah nasip ederse gerçekleştireceğiz. Su depomuz hayırlı olsun. Sağlıkla, sıhhatle içip kullanın” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir