Rektör Ünüvar, Mamak Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu

2095

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Bir Hayal, Bir Hayat” Söyleşileri kapsamında Kütahyalı Hacer Baştürk’ün okul müdürü olarak görev yaptığı Mamak Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu, tecrübelerini paylaştı.

Rektör Ünüvar, Mamak Fen Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği “Tercihlerimiz Bizi Nereye Götürür?” başlıklı sunumunda, tercihlerin hayatları nasıl değiştirdiğini; okul yılları, üniversite tercihi, bürokrasi günleri ve akademik hayatında yaşadığı tecrübelerden kesitlerle anlattı.
Ünüvar, konuşmasına, vefatının 84. yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle yâd ettiğini belirterek, başladı.

Salondaki öğrencilere “Tarihe geçmek isteyen var mı?” sorusunu yönelten Ünüvar, tarihe geçmek için iki kelime gerektiğini ifade etti. Bunların “tahayyül” ve “tahammül” olduğunu dile getiren Ünüvar, “Tahayyül hayal etme, tahammül ise sabretme. Demek ki tarihe geçmek için bir hayal edeceksin, bir de sabredeceksin. Hayal edeceksin, sabredeceksin ama tabi ki çalışacaksın. Ancak çalışırsan tarihe geçebilirsin. İşin esası çalışmaktır. Çalışmazsan asla başarılı olamazsın” ifadelerini kullandı.

Tercih yaparken vicdana, akla ve bilime itibar edilmesi gerektiğinin altını çizen Ünüvar, “Mutlaka istişareye de önem vermek lazım ama herkesi dinlerseniz yolunuzu şaşırırsınız. Bizi tercihlerimiz başarıya götürür” dedi.
Başarılı kişilerin temel özelliklerinden de bahseden Ünüvar, şöyle devam etti: “Başarılı kişiler, kendilerini, çalışanlarını, işlerini, ilişkilerini iyi yönetirler. Krizleri, zamanı ve yakın çevrelerini iyi yönetirler. Bunun için de gayret, ilgi, bilgi, samimiyet, program yapma ve dikkat son derece önemlidir.”

Hayatta başarılı olmak için sadece iyi bir okulda okumanın yeterli olmadığını dile getiren Ünüvar, “Şunu unutmayın ki sadece okuduğunuz okulla sıradan biri olursunuz, fen lisesi okusanız bile. Sizi sıra dışı yapacak olan ayrıca öğrendiklerinizdir. Arkadaş çevresi, büyükler, ilişki ağı çok önemli” ifadelerini kullandı.
Söyleşi sonunda Okul Müdürü Hacer Baştürk Rektör Ünüvar’a günün anısına plaket takdim ederken, Rektör Ünüvar da öğrencilere hediyeler verdi. BÜLTEN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir