Hayrat Vakfı, Kuzey Makedonya’da Osmanlı Türkçesi kursları düzenlemeye devam ediyor

1811

Hayrat Vakfı, Osmanlı Türkçesi’nin okunabilmesi ve anlaşılabilmesi için Balkanlar’da ücretsiz kurslar düzenliyor.
Hayrat Vakfı K. Makedonya temsilciliği tarafından düzenlenecek kursun başvurularının başladığı belirtildi.
Vakfın Kuzey Makedonya Temsilcisi Emre Aracı, yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 yıldır K. Makedonya’nın farklı şehirlerinde Osmanlı Türkçesi kursu düzenlediklerini söyledi.
K. Makedonya genelinde şu ana kadar 500’ün üzerinde kursiyerin Osmanlı Türkçesi sertifikasının bulunduğunu dile getiren Aracı, şunları kaydetti:
“Hayrat Vakfı olarak buradaki yerel dernekler ile işbirliği içerisinde başta Üsküp olmak üzere birçok şehirde Osmanlı Türkçesi kursları düzenliyoruz. Bu yıl da kurs başvurularımızı başlattık. Kurslarımıza burada ciddi bir teveccüh var. Farklı etnik kimliklere ve yaş gruplarına ait insanların kurslarımıza ilgi ve alaka göstermesi, bizleri hem memnun ediyor, hem de geleceğe dair umutlarımızı artırıyor.
Bilindiği gibi Balkanlar, İslam medeniyetinin ve Osmanlı devletinin yüzlerce yıl hüküm sürdüğü bir coğrafya. Bu kursları düzenlemekteki amacımız da, buradaki insanların, özellikle gençlerin kendi tarihlerine birinci elden ve doğru kaynaklardan ulaşmalarını temin etmelerini sağlamak.”
Kurslarla birlikte İslam medeniyetinin ahlaki ve manevi değerlerini kursiyerlerle paylaşma fırsatı elde ettiklerini de aktaran Aracı, Kasım ayı itibariyle başlayacak kurslarda, başlangıçtan en üst seviyeye kadar eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir