Bakan Kasapoğlu: ‘Stadın temeli bu yıl atılacak’

472

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında AK Parti Kütahya İl Başkanlığınca düzenlenen programda, Kasapoğlu, ülke genelinde spor alanında birçok yatırım yapıldığını, Kütahya’da yapılacak stadın temelinin bu sene içinde atılacağını bildirdi.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 21 yıldır millete hizmet ettiklerine değinen Bakan Kasapoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugüne kadar ortaya koyduğumuz birliği, beraberliği ve kardeşliği, inancımızı, azmimizi daha da güçlendirerek 2023 seçimlerini en yukarıda tüm dünyaya adaletin, tüm dünyaya demokrasinin, milli iradenin mesajını güçlü bir şekilde vererek neticelendireceğiz. Bizim lügatimizde yorulmak, usanmak, hiçbir şekilde olmadı, olmayacak. 21 yıl değil, 221 yıl dahi geçse biz ilk günkü aşkla, enerjiyle, heyecanla, inançla milletimiz için, bu kutlu dava için koşmaya, gayret göstermeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki tıpkı bugünkü gibi bugüne kadar olduğu gibi el ele vererek, yeni 100 yılı birlikte Türkiye 100 yılı yapacağız.”
2002’den beri Türkiye’yi büyütmenin, bu milleti daha da yüceltmenin, ülkenin huzurunu, istikrarını tesis etme, milletin refahını artırmanın mücadelesini verdiklerini vurgulayan Kasapoğlu, birtakım çevrelerin ise bundan rahatsızlık duyduğunu anlattı.
Bakan Kasapoğlu, bu ülkenin tüm evlatlarını kucaklayacak bir yaklaşımla, özveriyle, eğitimle ilgili öğrencilerin, gençlerin tüm sosyal, siyasal haklarıyla ilgili pek çok çabayı, gayreti ortaya koyduklarını belirtti.
Bugün Türkiye’nin 207 üniversitesinin olduğunu anımsatan Kasapoğlu, şunları paylaştı: “Karar alma süreçlerinde, sivil toplumda her yerde gençlerimizin ağırlığını bugüne kadar o katılımcı ruhu güçlendirme noktasında artırdık. Bundan sonra da yine aynı ruhla gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizi bir uçtan diğer uçağa, birbirinden kıymetli dünyanın en modern tesisleriyle donattık. Kütahya’da 21 yıl önce 10 spor tesisi varken bugünkü spor tesisi sayımız 57 ve bu imzaladığımız protokoller, devam eden inşaatlarla 110’a yakın bir tesis en kısa sürede Kütahya’mızın hizmetinde olacak. Tabii kadın odaklı spor politikamız ve sporu sadece birkaç branştan ibaret görmeyen spor anlayışımızla yüzmeden okçuluğa, okçuluktan atletizme, jimnastiğe her alanda ideallerimiz var, gerçekleştirdiğimiz hedefler var. Sporcu sayımız Kütahya’da tam 18 kat arttı. Türk kadın sporcuların sayısı diğer ülkelerin katbekat önünde ve branşlaşmada çeşitlilikte daha önce sporcumuz dahi olmayan branşlarda artık zirveye oynayan bir Türkiye var. Gençlerimiz bizim en büyük umudumuz. Sadece yarınlarımız için değil, bugünlerimiz için de gençler büyük bir umut. İnanıyorum ki Türkiye 100 yılının en önemli aktörü de gençler olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle, genç odaklı siyaset anlayışıyla Türkiye’nin gençleri hem bugünlere, hem yarınlara ve tüm dünyaya bilimde, sanatta, kültürde, sanayide, ekonomide ve sporda mühürlerini vurmaya devam edecekler.”
Kasapoğlu, ülke genelinde spor alanında birçok yatırım yapıldığını, Kütahya’da yapılacak stadın temelinin bu sene içinde atılacağını ifade etti.
Bakan Kasapoğlu açıklamasında, “Bu stat elbette futbol odaklı bir merkez. Ama bununla birlikte yaşayan tesis anlayışımız gereği, antrenman sahalarıyla ve imkanlarıyla diğer branşlara da hizmet edecek nitelikte, donanımda, dinamizmde bir tesis olur. İnşallah en kısa zamanda tamamlanmasını temenni ediyorum”
Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da bir konuşma yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililerin hazır bulunduğu toplantının ardından AK Parti’ye yeni katılan üyelere rozetleri takıldı.
Program kapsamında Kasapoğlu ve Karaaslan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.
Kütahya’daki yarı olimpik yüzme havuzunu ziyaret ederek burada antrenörlerle, ardından da Dumlupınar Stadında Amatör Spor Kulüpleri ile de buluşan Bakan Kasapoğlu, stat yerinde incelemelerde bulundu.
Esnaf ziyaretinde bulunan Kasapoğlu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi yeni rektörlük binasının açılışına katıldı.
Kasapoğlu, son olarak Kütahya Valiliğini ziyaret etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir