70 amatör spor kulübüne 600 bin TL nakdi destek

2414

Kütahya Belediyesi Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardım Töreni Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kütahya’da faaliyet gösteren 70 amatör spor kulübüne toplam 600 bin Türk Lirası nakdi destekte bulunuldu.
Kütahya Belediyesi, spora ve sporculara yaptığı yatırımlarını tüm hızıyla sürdürürken, bir taraftan da şehrimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini de göz ardı etmiyor. Bu kapsamda düzenlenen Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardım Töreni Kütahya Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Gençlere desteklerinin her alanda olduğu gibi sporda da devam edeceğini söyleyen Başkan Işık, 70 amatör spor kulübüne 600 bin Türk Lirası nakdi desteği, Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz’e verdi.
Törende konuşan Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz, Başkan Işık’a bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Sayın belediye başkanımız ve başkan yardımcılarımız, verdikleri sözlerin arkasında durarak her sene katlayarak amatör spor kulüplerimize yardımlarını devam ettiriyor. Sporun kalbi amatörlerdir. Çünkü amatör varsa profesyonel var, amatör varsa profesyonele adım var. Profesyonelde de Belediye Kütahyaspor’umuz var. Ziraat Türkiye Kupası’nda tur atlayan takımımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum. Takımımızın daha üst liglere çıkmasını arzuluyoruz. Sayın başkanımızın verdiği destekle amatör kulüplerimize destek oluyoruz. Belediye Başkanımıza Belediye Kütahyaspor konusunda ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Siz göreve geldikten sonra hiçbir yöneticiniz sıkıntı çekmiyor. Biz yönetimlerde görev aldığımız dönemlerde büyük sıkıntılar çektik. Sizin sayenizde bu tür sıkıntılar artık olmuyor. Ben size ve görev yapan yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Spora ve sporculara desteğinden dolayı Belediye Başkanı Alim Işık’a şükranlarını sunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can, “Kütahya, spor anlamında birlik ve beraberliği sağlamış, belediyesiyle, valiliğiyle, bakanlığıyla spor ve sporcu olarak büyük potansiyele sahip. Devletimiz güçlü, belediyemiz güçlü, valiliğimiz güçlü ve tesis anlamında mevcut sıkıntılar aşılacaktır. Bu desteğin amatör spor kulüplerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Törende konuşan Belediye Başkanı Alim Işık, “2019 Mahalli İdareler Seçimi öncesinde Kütahyalı hemşehrilerimize 5 ana başlık altında hedefler koymuştum. Bu 5 ana hedeften birisi sporu ve sporcuyu desteklemekti. Bunun somut göstergesi olarak da Belediye Kütahyaspor’u 1. Lig’e çıkarmak için çalışacağız demiştik. Hedefimizden sapmadık, devam ediyoruz ama çok zor bir dönem geçirdik. İki yıllık pandemi sürecinde son maçında play-off’ta belediyemizin desteğiyle BAL’da olan takımı profesyonel lige çıkardık. İki yıldır da Türkiye’nin örnek ve başa güreşen takımı haline getirdik. Biz bu takımı nereden aldık, nereye getirdik, hedefimiz ne bunu çok iyi biliyoruz. Belediye Kütahyaspor hedefinden şaşmadı, o hedefe ulaşmak için bu sezon dahil önümüzdeki iki sezonda her şeyi zorlayacağız. Kimseye eyvallah etmeden zorlayacağız. Belediyemizin manevi desteği, belediye şirketlerimizin sponsorluk desteğiyle bugüne kadar geldik ve devam edeceğiz. Başta amatör spor kulüplerimiz olmak üzere, profesyonel ligde temsilcimiz olan ve dün bize bir ilki daha yaşatan, Ziraat Türkiye Kupası’nda bir üst tura yükselen Belediye Kütahyaspor’umuzu sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. Kulüp yöneticilerimizden teknik kadromuza, sporcularımızdan taraftarlarımıza varıncaya kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Spor, bir ilin birleştirici gücü. Yeni doğan çocuğundan 90 yaşına varmış amcamıza kadar herkesin yüreğinin kıpırdadığı birleştirici gücümüz. Elimizdeki bu alanı doğru değerlendirmemiz lazım. Eksiklikler olabilir, tercihlerde yanlışlar olabilir ama bunları konuşarak çözmemiz lazım” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL 1 MİLYON TÜRK LİRASI YARDIM
Bu şehrin evlatlarına sahip çıktıklarını söyleyen Başkan Işık, “Görevi devraldığımızda 2018 yılı gelirlerinden belli bir payı 90 bin Türk Lirası yardım sözü verilmiş ama ödeyememişler. Gelir gelmez oradan başladık. O gün söz verdim ve bu yardım artarak devam edecek dedim. İkinci yılda 90 olan rakamı 200 bin Türk Lirasına çıkarttık. 2021 yılında 400 bin Türk Lirası yardımı amatör spor kulüplerimize dağıttık. Şimdi de 600 bin Türk Lirası yardımda bulunuyoruz. 90 bin Türk Lirasından buraya geldik. 2023 yılında, Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılında bu şehre yakışan, bu şehrin evlatlarına uzatılan elin daha da uzayacağı 1 milyon Türk Lirasını sizlere söz veriyorum. 90 bin Türk Lirasıyla devraldığımız desteği 11 kat artırarak 1 milyon Türk Lirasına yükseltiyoruz. Bunu yapacağız çünkü bu gençleri geleceğe doğru hazırlamamız lazım. 2019 yılında yardımda bulunduğumuz kulüp sayısı 45 iken şimdi 70’e yükseldi. Rabbim sayılarını artırsın, biz de daha çok gencimize destek olalım” dedi.

‘SPOR ÇALIŞTAYI’ DÜZENLENECEK
Spor alanındaki çalışmalardan bahseden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Vefa Mahallemizdeki futbol sahamızı baştan aşağıya yeniliyoruz. Sahanın çim ekimi tamamlanmış olup, soyunma odaları ve tel örgülerinin tamir ve bakım çalışmaları devam etmektedir. Spor-Toto ile yapmış olduğumuz iş birliği çerçevesinde bu sene, 14 mahallemize daha semt sahası yapılarak hizmet vermeye başlandı. Yine yer tahsisini Belediyemizin yaptığı Yoncalı’daki Spor Kompleksini Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanmış olup, kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Şehrimizin futbol takımı olan Belediye Kütahyaspor’a verdiğimiz desteğin yanı sıra, içerisinde 14 amatör branşta bin 300’e yakın lisanslı sporcunun olduğu Kütahya Belediyespor’umuz var. Burada da şehrimizin gençlerini bedensel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlıyoruz. Başarılı olanları ise Belediye Meclisimizde ödüllendirip, ayrıca eğitimlerine de katkı sağlıyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde ilimizde sporun ele alınacağı geniş kapsamlı bir “Spor Çalıştayı” düzenlenecek ve gereken ihtiyaçlar tespit edilecek. Kütahya Belediyesi olarak, sporun, sporcunun ve spor kulüplerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Katılımlarından dolayı spor kulüplerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir