Bayan futbolcular sahada

2388

Kütahya’nın ilk ve tek bayan futbol takımı, 1922 Dumlupınar Spor Kulübünün genç futbolcuları yeşil sahalarda. Mayıs ayında kurulan kulübe ilgi her geçen gün artıyor.
Haftada iki kez yapılan antrenmanlarla adeta göz kamaştıran kadın futbol takımının antrenmanları futbol severler tarafından da takip ediliyor. Kadın futbolcular sergiledikleri performanslar ile erkek sporcuları aratmıyor.
Kulüp başkanı Ahmet Tekdemir, geçtiğimiz Mayıs ayında kurulmalarına rağmen ilginin üst seviyede olduğunu söyledi.
İlgiden çok memnun olduklarını belirten Tekdemir, şöyle konuştu: “Amacımız bu sene şampiyon olmak ve Kütahya’yı 2. Ligde temsil etmek. Tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz ve Kütahya’yı en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kütahya’mızda birçok büyüğümüz sporun çeşitli dallarında gençleri yetiştirmek için önemli çabalar sarf etti. Bunların başında da rahmetli büyüğümüz Mustafa Asım Alkış geliyor. Onun gençleri kahvehanelerden ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için verdiği çabayı hepimiz çok iyi hatırlıyoruz ve şimdi bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah emeklerimiz karşılığını verir ve en azından birkaç genç kardeşimizi kötü alışkanlıklardan kurtarır yada hiç bulaşmadan sporla buluşturup hayatlarına dokunabiliriz. Rahmetli büyüğümüz M. Asım Alkış’ın izinden giderek Kütahya’mızda bayan futbolunu tekrar ayağa kaldırmak ve ilimizin adını en iyi şekilde temsil etmek bizlere nasip olur.”
Kulübe ilginin her geçen gün arttığını da aktaran Tekdemir, şöyle devam etti: “Biz yaptığımız araştırmalarda bayan futboluna şehrimizde ilginin yoğun olacağından emindik. Bazı çevrelerden her ne kadar bu olaya inanç olmasa da vardığımız güzel sonuç ortada. Şuanda 90 sporcu kardeşimiz idmanlarımıza katılıyor. Yarısı kadar kardeşimizin de evrak ve benzeri sıkıntılarının giderilmesinden sonra bizlere katılacaklar ve çok ciddi bir sayıda bayan futbolcuya sahip olan ülke genelindeki nadir kulüplerden biri olacağız. Bu yılın sonlarına doğru bizim de içerisinde olduğumuz profesyonel ligler başlayacak. Bizler yılsonunda başlayacak olan lig için Haziran ayından bu yana sıkı bir antrenman programı uyguluyoruz. Hafta da iki gün bayan arkadaşlarımız düzenlenen idmanlara katılıyor ve her geçen takım içindeki kaynaşmayı arttırıyor. Lige daha hazır hale geliyoruz. Şuanda değişik yaş gruplarında iki alt yapı takımımız var ve bu çocuklarımızı da A takıma yani geleceğimize hazırlıyoruz.”
Milli sporcu yetiştirmek istediklerini de kaydeden Tekdemir, “Şu anda kadromuzda üniversite için ilimize gelen sporcular, şehrimizde yaşayan kızlarımızın yanı sıra diğer illerdeki takımlarda forma giyen yani transferini yaptığımız futbolcularımız var. Daha önce değişik yaş gruplarında Bayan Türk Milli Takımında forma giyen sporcu kardeşlerimizi de kadromuza dahil ederek ligde ne kadar iddialı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kütahya’nın adını en iyi şekilde temsil etmek için geniş bir kadromuz var ve inşallah 3. Lig Ege Bölgesi grubunda ligi en üst sırada tamamlayarak bir üst lige adım atmak istiyoruz. İlerleyen zamanlarda kadromuza milli formayı giyen başka futbolcuları kazandırmak istiyoruz. En önemlisi ise kulübümüz bünyesinde sporcularımızın milli formayı giymesi ve bizleri en iyi şeklide temsil etmesini sağlamak.”
Çalışmaları geniş bir teknik kadro ile yürüttüklerinden de söz eden Tekdemir, “Lige hazırlık aşamasında 1 bayan ve 4 erkek teknik isimle çalışmalarımızı sağlıyoruz. Bir arkadaşımız da sürekli olarak çalışmalara katılarak koordinatör olarak üstlendiği görevini yerine getiriyor. Yönetim olarak içerisinde bayan arkadaşlarımızın da olduğu yaklaşık 20 kişilik bir grup ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kütahya’da birçok kulüpte bulunmayan bir teknik personel ağı ve yönetim oluşumu ile tamamen kendi imkanlarımız ile 1922 Dumlupınar Spor Kulübünü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Genç bayan kardeşlerimizin sahada gösterdikleri enerji ve özgüvenleri bize moral oluyor. İnşallah sene sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen biz olur ve bu tatlı telaşı 2. Lig içinde yaşarız.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir