“Öğrencilerin KSBÜ’ye ilgisi gün geçtikçe artıyor”

1013

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu imzalanan protokol sonrasında, “Memnuniyetle görüyoruz ki Kütahya’da özellikle öğrencilerin üniversitemize ilgisi gün geçtikçe artıyor” dedi.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ile Tavşanlı 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi Arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.
Protokol KSBÜ adına Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından imzalanırken, Tavşanlı 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi adına Okul Müdürü Hacer Bozat tarafından imzalandı. Protokol imzalanması sırasında Müdür Başyardımcısı Özay Ünal ve Müdür Yardımcısı Yüksel Karaman da yer aldı.

“EN ÖNEMLİ AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN EN DOĞRU TERCİHLERİ YAPMALARI İÇİN YARDIMCI OLMAK”
İmzalanan protokol sonrası konuşan Rektör Kavuncu, “Üniversite olarak ortaöğrenimde şu anda eğitim gören, özellikle de artık üniversite sınavı dönemlerine girmiş olan son sınıf öğrencilerimiz ve ondan önceki öğrencilerimizle ilgili çeşitli tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor. Bunda en önemli amacımız öğrencilerimizin en doğru tercihleri yapmaları konusunda kendilerine yardımcı olmak. Ayrıca şu andaki çalıştıkları durumda bile bazı projeleri ortak olarak yürütmek ve bir bilim kültürünü kendilerine aşılamak. Memnuniyetle görüyoruz ki Kütahya’da özellikle öğrencilerin üniversitemize ilgisi gün geçtikçe artıyor. Daha fazla öğrenciyi, daha yüksek puanlarla alıyoruz. Ben üniversitemizin şu anda bu eğilimi itibariyle gelecek senelerde çok daha revaçta olacağını, mevcut imkânlar ile birlikte öğrencilerimize çok daha iyi olanaklar sunulacağını ve daha yararlı olacağını söyleyebilirim. Bu noktada bugün üniversitemiz ile Tavşanlı 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi arasında bir protokol imzaladık. Bu kapsamda söz konusu lisenin öğrencilerini üniversitemizde ağırlayacağız. Öğretim üyelerimiz orada çeşitli konferanslar verecek ve bazı ortak projelerde de yer alacağız” dedi.

“LİSEMİZİN KSBÜ’YE GÖNDERDİĞİ ÖĞRENCİ SAYISI ARTIŞ GÖSTERDİ”
Okul Müdürü Bozat ise, “Tavşanlı 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesinin, giderek artan çizgisiyle KSBÜ’ye gönderdiği öğrenci sayısı son zamanlarda artış gösterdi. Bu artış da bölgemizin yükselen değeri olan KSBÜ’de de gözle görülmüştür. Geçen sene 5 öğrencimiz Tıp Fakültesine, 2 öğrencimiz ise Diş Hekimliği Fakültesine yerleşti. Bunda da en büyük etki üniversitenin yükselen çıtasının öğrencilerimiz tarafından görülür olmasıdır. Bu sene de yine KSBÜ ile ortak projeler yapıp, hocalarımızın okul tanıtımı için, üniversite tanıtımı için okulumuzda seminer vermeleri ve laboratuvarlarından ve diğer üniversite imkânlarından öğrencilerimizin de faydalanmaları için bir protokol imzaladık. Yine üniversite tanıtımı için KSBÜ’ye geziler düzenleyerek, üniversitenin imkânlarını öğrencilerimize yerinde göstereceğiz. Ayrıca bilim insanlarını da okulumuza davet ediyoruz” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir