Kütahya’da ilkokul öğrencileri Frig Vadisini gezdi

4319

Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara arasında yer alan Frig Vadisi’ni gezdi. Vadinin merkeze bağlı İnli köyü kısmını öğretmen ve velileriyle gezen öğrenciler, Frig mağaralarına hayran kaldı.

FRİG VADİSİ GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR


Kütahya Şehit Semih Akyıldız İlkokulu 4/E sınıfı öğrencileri için, sınıf öğretmeni İbrahim Haskan Kahraman ile sınıf temsilcisi Esra Dolavcı önderliğinde gezi etkinliği düzenledi.
Merkeze bağlı İnli köyüne yapılan gezi, köyde bulunan İnci’nin Konuk Evi isimli tesiste kahvaltı ile başladı.

FRİG VADİSİ GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR


Gezi kapsamında tesisin bahçesinde çeşitli oyunlar oynayan öğrenciler, rehber eşliğinde bölgede bulunan Frig Evi, Frig Mağaraları ile kaya mezarlarını gezdi.
Sınıf Öğretmeni İbrahim Haskan Kahraman, yaptığı açıklamada, Kütahya’nın tarihi zenginliğini öğrencilerine de anlatmak ve onların da bu güzellikleri görebilmelerine olanak sağlamak adına gezi düzenlediklerini söyledi.

FRİG VADİSİ GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR


Öğrencileri ile birlikte oldukça güzel bir gezi yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Kahraman, şunları kaydetti: “Öğrenci ve velilerimizle beraber Frig medeniyetinin kalıntılarının yoğun olduğu bölgelerimizden olan İnli köyümüze gezi düzenledik. Gezimize imkanı olanlar katıldı. Öğrencilerimizle burada bulunan eserleri yakından görüp inceledik. Bunun yanında bir köy ortamını öğrenci ve velilerimizle beraber deneyimledik. Gezimize önayak olan sınıf temsilcimiz Esra hanım ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin genişleyerek daha da farklı şekillerde olması için elimizden geleni yapacağız.”

FRİG VADİSİ GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR


Frig Vadisi’nin tanıtımına katkı sunmak amacıyla köylerinde tesis açtıklarını aktaran İnci’nin Konuk Evi işletmecisi İncilay Şen Kahraman da, “Bugün tesisimizde ilkokul öğrencilerini ağırladık. Onlarla ve aileleri ile çok güzel bir gün geçirdik. Herkesi doğa ve tarih ile iç içe zaman geçirmeleri için tesisimize, köyümüze bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

FRİG VADİSİ GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR


Tarih ve doğa ile iç içe bir gün geçiren öğrenciler ile aileleri de gezi programına emeği geçenlere teşekkür etti. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir