Erbakan: ‘Türkiye’yi yönetmeye hazırız’

357

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Kongresine katılan genel başkan Fatih Erbakan, 2023 seçimleri için tüm kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazır olduklarını bildirdi. Kongrede mevcut başkan Osman Gezgin yeniden seçildi.

“YENİDEN REFAH PARTİMİZ HIZLA BÜYÜYOR”
Kütahya Belediyesi Bengisu Sosyal Tesisleri’nde yapılan kongreye katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kongre salonu önünde partililerce coşkuyla karşılandı.
Divan oluşumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını İl başkanı Osman Gezgin yaptı.
Gezgin yaptığı konuşmada, Yeniden Refah Partisinin hızla büyüyen, tüm Türkiye’de büyük coşkuyla ilerleyen bir parti olduğunu söyledi.
Yeniden Refah Partisinin 81 ilde teşkilatlanmasını tamamladığını da aktaran Gezgin, şunları kaydetti: “Genel başkanımızın liderliğinde bugün baraj sorunu olmayan iki yanlıştan birini tercih etmeyen tek başına yoluna devam eden bir partidir.. Başkan Erbakan Başkan Erbakan Başkan dünya üzerinde de ciddi anlamda karşılık bulan bir partidir ve bir. Liderdir. Onun ispatı, bundan yirmi beş yıl önce merhum liderimiz Profesör Doktor Necmettin Erbakan hocamızın önderliğinde kurulmuş olan D-sekiz ülkelerini yirmi beş yıl aradan sonra tekrar. Şu anda geçtiğimiz aylarda Genel Başkanımız sekiz ülkenin de büyükelçisini misafir etti. Bakınız, dikkatinizi çekmek istiyorum. Burada dikkatimizi çekecek olan konu şudur. Bizim partimiz şu anda ne iktidar, ne de muhalefettedir. Lakin sekiz tane büyükelçiyi ki tahmin edebiliyorsunuz ki onlar kendi ülkelerinin cumhurbaşkanlarına, başkanlarına izinsiz bu toplantılara dahil olamazlar. Türkiye’yi büyükelçisi bizzat Genel Başkanımızın karşısında o toplantıya katılmıştır. Bu da Yeniden Refah Partisi’nin ve muhterem liderimiz Doktor Fatih Erbakan’ın dünya üzerindeki itibarını göstermektedir. Muhterem liderim, Kütahya’mız on üç ilçesiyle, tüm teşkilatlarıyla her daim emirlerinize hazırdır efendim.”
SEÇİME KADAR
500 BİN ÜYE HEDEFİ
Partililerin “Başkan Erbakan”, “Mücahit Erbakan” sloganları arasında kürsüye çıkan Erbakan, konuşmasında genel gündemi değerlendirdi.
Konuşmasında hükümet ve muhalefeti eleştiren Erbakan, hiç kimseden yardım almadan, Allah’ın yardımı ve milli görüşün bereketiyle bugünkü duruma ulaştıklarını söyledi.
Seçime kadar 500 bin parti üyesine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Erbakan, şöyle konuştu: “Yeniden Refah Partimiz Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi durumuna gelmiştir. Haziran ayında Yargıtayın açıkladığı resmi rakamlara göre bir ay içerisinde en fazla üye kaydeden parti; Yeniden Refah Partisi olmuştur, şampiyon olmuştur. Bir ayda, haziran ayında 18 bin üye kaydettik. Temmuzda kendi rekorumuzu egale edip bir ayda 32 bin üye kaydettik. Bu ay bir sonraki il başkanları toplantımıza kadar bir ayda 50 bin kaydedeceğiz ve üye sayımızı 350 bine çıkaracağız. Seçimlerin öncesinde toplam üye sayımızı 500 bin hedefine ulaştıracağız.”
Siyasetin “ibadet” olarak yapılması gerektiğini söyleyen Erbakan, “Milletimiz bu iki blok arasında sıkıştırılmak istendi. Açın televizyonları, açın gazeteleri kardeşim. İktidar tarafındaysan al Cumhur İttifakı. İktidara muhalefetsen al sana altılı masa. Başka bir şey yok. Asıl kurtuluş olan milli görüşü, Yeniden Refah’ı göstermiyor. 50 senelik milli görüş tarihinde bu hep böyle oldu. Sağcıysan buraya git, solcuysan buraya git, milli görüşü görme. Bugün de aynı şey yapılmak isteniyor.” ifadelerini kullandı.

“BU ALTILI MASADAN MİLLETE HAYIR GELMEZ”
Altılı masa görüşmelerine de değinen Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşte altılı masanın ilk üç gündemi belirlendi. İlk üç gündemden birincisi ‘Mecliste çoğunluğu elde edersek yapacağımız ilk iş İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden hayata geçirmek olacak.’ Biz boşuna mı diyoruz? Bu altılı masadan millete hayır gelmez. ‘İktidar olursam ilk işim İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe sokmak olacak.’ diyen bir yapıdan bu millete bir hayır gelir mi Allah aşkına. İstanbul Sözleşmesi demek, toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında cinsiyetsiz toplum oluşturmak demektir.”
Erbakan, 2023 seçimlerinde projelerinin, acil eylem planlarının, milli kaynak paketleri ve kadrolarının hazır olduğunu dile getirdi.
Programda, Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, Erbakan’a çini pano hediye etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir