Termal Tatilcilerin Gözdesi Gediz Ilıca Termal Tatil Köyü

1717

27 Haziran 2022 tarihinde hizmete açılan Gediz Ilıca Termal Tatil Köyü 1.Etap Projesi Kapsamında; Erkek ve kadın hamamlar,sauna, jakuzi, tuz odası, buhar odası, erkek-bayan aqua park su oyunları merkezleri, camii, restoran ve ticaret alanları ile hizmet vermeye devam ediyor.
Gediz Ilıca Termal Tatil Köyü, termal tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.
Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak yaptığı açıklamada; “Hizmete açmış olduğumuz, Bölgemizin en büyük yatırımlarından olan Gediz Ilıca Termal Tatil Köyü birinci Etap tesislerimiz vatandaşlarımız tarafından çok beğenildi. Vatandaşlarımızın tesislerimize yoğun ilgi göstermeleri bizleri fazlasıyla memnun etti. Gediz’den, çevre il ve ilçelerden tesislerimize gelen vatandaşlarımıza memnuniyet, ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.
Gediz Ilıca Termal Tatil Köyü; Gediz’e 13 km. mesafede, Gediz-Balıkesir karayolu üzerinde, Uşak-İzmir Karayoluna 45 km mesafede, her an ulaşım imkânı olan, doğal güzellikleri ile yurdumuzun güzide bölgelerindendir. Termal şifalı suları ile sağlık açısından yarar sağlarken, kentlerin aşırı gürültüsünden ve iş hayatından belirli sürelerle uzaklaşmaya çalışan, doğa ile iç içe yaşamayı seven yerli ve yabancı turistler için tercih edilen bir dinlenme yeridir. Ayrıca yüzme, spor, doğa sporları yapanlar için, doğa tutkunlarına mükemmel fırsatlar sunar.
Gediz Ilıca Termal Tatil Köyü’nün, günümüzde ise modern teknoloji ile tabii sağlık ve dinlenme beldesi haline geldiğini belirten Başkan Akçadurak, Dört yanı ormanlarla kaplı, denizden 940 m yükseklikteki Turizm merkezi, 87 derece sıcaklıkta kimyasal açıdan sülfatlı, bikarbonatlı, sodyumlu, magnezyumlu ve çok miktarda meteborik asit bulunan su kaynaklarına sahiptir.
Termal tedavi merkezi olan turizm merkezinde göz ve mideye iyi gelen 2806 mg/lt eriyik mineral değere sahip şifalı suların, romatizmal hastalıklar, böbrek hastalıkları, idrar yolları hastalıkları, sedef, deri hastalıkları, eklem ve kireçlenme hastalıkları, kadın hastalıklarına şifa olduğu belirtilmiştir.
Belediyemizce işletilmekte olan Ilıca Termal Tatil Köyü tüm konaklama birimleri ve sosyal tesisleri ile Türkiye’nin her yerindeki vatandaşlarımıza 12 ay hizmet vermektedir.
Termal alanda irili ufaklı ve sıcaklıkları 78-98 C arasında değişebilen termal su kaynağı bulunmaktadır.
Termal sular fizikokimyasal özelliklerinden dolayı, şifa özelliği taşımaktadır. Zira sıcaklıkları 78-98 C toplam mineralizasyonu 1,3-3,2 g/lt, içerdiği sülfat bikarbonat, florür, bor, metaborik asit ve karbondioksit nedeniyle şifalıdır. İçme ve banyoda kullanılabileceği gibi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hidro- Klimatoloji Enstitüsünce aşağıdaki hastalıklara faydalılığı saptanmıştır.
Romatizmal Hastalıklar, Mide ve Bağırsak Rahatsızlıkları, Karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıkları, eklem ve kireçlenme rahatsızlıkları ve Metabolizma rahatsızlıkları İçildiğinde yumuşatıcı etki sağlar.
Termal ve Kayak Turizm alanlarımızda yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor;
Ilıca Termal Tatil Köyü projemizin ilk ayağının tamamlanmasının ardından, 36 adet konaklama projemiz ve Özel Banyolar projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Projelerimiz tamamlandığında Gediz termal turizmin cazibe merkezlerinden birisi olacaktır. Yaptığımız proje ve çalışmalarla ilçemizde turizm alanında marka atılımlar yapmaya devam ediyoruz. Durmadan yorulmadan Gediz için çalışmaya son hızla devam ediyoruz. Çam ağaçlarıyla çevrili yeşil örtüsüyle, tertemiz havasıyla, sıcacık bir tatil için sizleri Gediz Belediyesi Ilıca Termal Tatil Köyüne bekliyoruz” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir