Kütahya Belediyesi 35 projeyle Türkiye genelinde üçüncü oldu

1077

Kütahya Belediyesi, 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde Başarılı Örnekler arasında 35 projeyle Türkiye genelinde üçüncü oldu. Ayrıca Kütahya Belediyesi, kendi kategorisindeki 51 belediye içinde de Türkiye birincisi oldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı projeyle Akıllı Şehirler konusunda Başarılı Örnekler listelendi. Akıllı Şehirler kapsamında göreve geldiği günden bu yana başarılı proje ve uygulamalarıyla Türkiye’ye örnek olan Kütahya Belediyesi, içerisinde büyükşehirlerin de yer aldığı 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı Başarılı Örnekler listesinde 35 projeyle Kocaeli ve Gaziantep’ten sonra üçüncü sırada yer aldı.
Akıllı Şehirler projelerine önem veren Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, bu alanda Kütahya’ya ilkleri yaşattı ve yaşatmaya devam ediyor. Bu çerçevede; Akıllı Çöp Konteynerlerinden E-İmar Uygulamasına, Çocuk Parkları Güvenlik Kamera Sistemlerinden Akıllı Saat ve Panik Butonuna kadar birçok projeyle şehir yaşamı ve şehrin kalitesi artırıldı. Projelerin birçoğu Türkiye’ye örnek olduğu gibi peşinden de çok sayıda ödülü Kütahya’ya kazandırdı.
Kütahya Belediyesi’nin hayata geçirdiği Akıllı Şehir uygulamaları;
Afet Öncesi Durum Tespiti, Akıllı Duraklar, Akıllı Saat ve Panik Butonu, Akıllı Sulama Sistemi, Başkanlık-Muhtarlık Talep Sistemi, CBS Tabanlı Yer Seçim Analizleri, Çocuk Parkları Güvenlik Kamera Sistemleri, Danimarka-Türkiye Arası Stratejik Sektör İş Birliği Verimli ve Düşük Karbonlu Isıtma ve Soğutma, Kentsel Büyüme Tahminleme ve Cbs Analizleri, E-Belediye Bilgi Terminalleri, E-İmar Uygulaması, Elektronik Denetleme Sistemi, Emlak Beyan Takibi, Fen İşleri Müdürlüğü İş Takip Sistemi, Güneş Enerji Santralleri, Gürültü Eylem Planı, Hizmet Haritası, Jeotermal Kaynakları Bilgilerinin Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısına Entegre Edilmesi, Kart43 İşlem Merkezi, Kütahya Altyapı İzleme Sistemi, Kütahya Belediyesi İçme Suyu Scada Sistemi, Mekânsal Planlama ve Kentsel Dönüşüm Analizleri, Mezarlık Bilgi Sistemi, Mobil Vezne Araçları, Numarataj Çalışmaları, Park ve Bahçeler İş Takip Sistemi, Proje Takip Modülü, Reklam Pano Takip Sistemi, Sahipsiz Patilere Umut Ol Projesi, Sosyal Yardım Analizleri, Şehir Ücretsiz Wi-Fi Hizmetleri, Yapı Formları ve Yapı Takibi, Yaş ve Nüfus Yoğunluk Analizi, Yeraltı Çöp Konteynerleri Atık Takip ve Analiz Sistemi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir