“Tüm işler yıl sonuna kadar tamamlanacak”

844

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz KÖYDES Projesi kapsamında 2022 yılında yapılan hizmetleri ve ödenek miktarını açıkladı. Yılmaz açıklamasında, 2022 yılında başladığımız tüm işlerin yıl sonuna kadar bitirilmesi kararının alındığını söyledi.

“76 MİLYON 690 BİN TL KAYNAK AKTARILDI”
İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz Köylere Hizmet Götürme Birliği KÖYDES Projesi kapsamında yapılan çalışmalara yönelik yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz açıklamasında 2022 yılı içerisinde KÖYDES Projesi kapsamında toplamda 76 milyon 690 Bin TL kaynak aktarıldığını ifade etti.
İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz açıklamasında şu ifadelere vurgu yaptı. “ 2022 yılında özel idare çalışmalarımız 14 ekiple, il genelinde tüm hızıyla devam etmektedir. Malumlarınız olduğu üzere her yıl mayıs ayında illere gönderilen KÖYDES ödeneklerini 44 Bin 648 TL olarak sizlerle paylaşmıştık. Artan maliyetler ve işçilik giderlerinin yükselmesi dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla il Özel idarelerine ek ödenek gönderilmiştir. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi 2005 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın iradeleriyle uygulamaya konan KÖYDES projesi (köylerin altyapısını destekleme projesi) bugüne kadar aralıksız her yıl artan miktarda ödenekle devam etmektedir.

“KÖYLERİMİZİN ALTYAPILARINI YOLLARINI VE İÇME SULARINI GÜÇLENDİRDİK”
İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz “Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma projesi olan KÖYDES ile 2005 yılından bu tarafa köylerimizin altyapılarını yollarını ve içme sularını güçlendirdik. Sokak ve meydanları kilit taşı ile kapladık. Bugün bazı zorunlu istisnalar dışında, bütün köylerimizde içme suyu şebekesi, kanalizasyon sistemleri, kilit taşı uygulaması ve ilçeye ulaşan asfalt yolları mevcuttur Mayıs ayında gelen 44 milyon 648.000 liralık KÖYDES payına ilave olarak Temmuz ayı sonunda 32 milyon 50 bin liralık bir ilave daha kaynak ilimize gönderilmiştir. Böylelikle 2022 yıl içerisinde toplam (76 milyon 690 Bin TL) bir kaynağı köylerimize hizmet için kullanacağız bu anlamda, 32 yol projesi 35 içme suyu projesi 13 altyapı atık su projesi olmak üzere toplam 80 proje ve 40.000 metrekare civarında kilit taşını köylerimize hizmet olarak yapmış olacağız” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “Ayrıca bugün itibariyle Sayın valimizin başkanlığında yaptığımız KÖYDES toplantısında 2022 yılı içerisinde başladığımız bütün işleri yılsonuna kadar bitirme kararı aldık. İlimize, ilçemize köylerimize hayırlı olsun. Bu vesileyle başta bu projenin hamsi ve ödeneklerin gönderilmesi talimatını veren Sayın cumhurbaşkanımıza, ilgili bakanlıklarımıza milletvekillerimize ve Sayın valimize çok teşekkür ediyorum “ dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir