Parklar yenileniyor

516

Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen işleri Müdürlüğünün ortak olarak yürüttüğü çalışmalarla Kütahya’daki parklar yenileniyor.
Vatandaşların en büyük sosyal faaliyet alanlarında olan parkları daha kullanılabilir hale getirmek için çalışmalarını aralıksız devam ediyor.
Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bahçe ve yeşil alanların bakıma alınmasının yanı sıra il merkezinde ve yol kenarlarında bulunan ağaçları gençleştirme ve çiçeklendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Ekipler, aynı zamanda parklardaki oyun grupları, bank, masalar ve spor aletlerini de revize ederek, yıprananları yenileri ile değiştiriyor. Vatandaşların mevcut parkları daha verimli kullanabilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşların talepleri de dikkate alınıyor.
Kütahya’nın her bir mahallesinde park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarına hızla devam ediliyor. Çocuk ve yetişkinlerin günlük yaşamının bir parçası olan, aktif olarak kullanılan alanların bakımı sağlanıyor. Mevcut parkların bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra yeni ve farklı yeşil alanlar kazandırılarak, sosyal alanların sayısı artıyor.
Kütahya’daki tüm parklar bakım, onarım çalışma sırasına alınmış olup, yenileme çalışması başlanılan parklar ise 30. Ağustos Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi ve 75. Yıl Mahallesi’nde bulunmaktadır.
Çalışma alanlarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alim Işık’a Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Cevahir eşlik ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir