Yaz Kur’an Kursları Pazartesi günü başlıyor

1932

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen Yaz Kur’an Kursları, 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor.
Bu yıl “Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel” sloganıyla düzenlenen kurslara 4 ile 22 yaş arasındaki herkes katılabilecek.Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, yaptığı açıklamada, kursların 4 kategoride düzenleneceğini belirtti.
Bu yıl “Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel” sloganıyla düzenlenen kurslara 4 ile 22 yaş arasındaki herkes katılabilecek.
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, yaptığı açıklamada, kursların 4 kategoride düzenleneceğini belirtti.
Kurslarda yaş gruplarına göre farklı eğitimlerin verileceğini dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:
“Kategorilere göre ders plan ve programları hazırlandı. Kurslarımızda “Etkinliklerle Elifba”, “Temel Elifba”, “Dinimi Öğreniyorum”, “Temel Dini Bilgiler” ile “Dinim İslam” gibi kaynak kitaplarımızla yaş gruplarımıza göre eğitimler vereceğiz. 27 Haziran ile 26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek kurslarımızda günde 3, haftada 15 saat ders verilecek. Kurslarımıza katılacak olanlar Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra atölye çalışmaları, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde de bulunabilecekler.”
12-18 yaş grubu için yatılı Kur’an kursu düzenlenebileceğini de kaydeden Demirtaş, kurslara kayıtların müftülüklerde ve camilerde görevlilerle irtibata geçilerek yapılacağı gibi internet üzerinden yapılabileceğini sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir