Devlet vatandaşına sahip çıktı

1282

Bir sokak röportajında zor durumda olduğunu belirten İsmail Dolma adındaki vatandaşa devlet sahip çıktı. Kütahya Valisi Ali Çelik İsmail amcaya ulaşarak kendisi ile görüştü. Daha önce huzurevinde kalmayı kabul etmeyen İsmail amca, kendisinin de isteği ile huzurevine ağırlanmaya başladı.

Kütahya’da yapılan bir sokak röportajında zor durumda olduğunu ve sokakta kaldığını dile getiren 64 yaşındaki İsmail Dolma’ya Kütahya Valiliği ulaştı.
İsmail amca ile bizzat görüşen Vali Ali Çelik, kendisinin her türlü ihtiyacının karşılanacağını ve eğer kabul ederse huzurevinde ağırlanabileceğini söyledi.
Daha önce 30 yılı aşkın Kıbrıs’ta yaşayan ve sonrasında Kütahya’ya dönerek ablası ile birlikte kalmaya başlayan İsmail Dolma, ablasının vefatı üzerine maddi ve manevi zorluklarla karşılaşan İsmail amca, pandemi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için huzurevinde kalmayı kabul etmemişti. 2022 Nisan ayına kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının anlaşmalı otelinde misafir edilen İsmail amca daha sonra oradan ayrılmış, ancak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca da nakdi yardım yapılmaya devam edilmiş.
Zor durumda kaldığını bir röportaj esnasında dile getiren İsmail amca, Vali Ali Çelik’in girişimleriyle huzurevine ağırlanmaya başladı.

Konuyla ilgili Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Otuz yılı aşkın bir süre Kıbrıs’ta yaşayan İsmail Dolma amcamız pandemi sürecinde ilimize gelmiş ve ablasıyla yaşamaya başlamıştır. Ancak beraber yaşadığı ablasının vefatı üzerine maddi ve manevi zorluklarla karşılaşmış, bu durum psikolojisini de olumsuz etkilemiştir. 2022 Nisan ayına kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın anlaşmalı otelinde misafir ettiğimiz İsmail amca daha sonra oradan ayrılmıştır. Vakfımızca da nakdi yardım yapılmaktadır. İsmail amcamızın durumuna kalıcı bir çözüm bulmak için İl Valimiz ve İsmail amca arasında görüşme yapılmış, yapılan görüşme sonucunda İsmail amcamızın her türlü ihtiyacının karşılanacağı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde diğer büyüklerimizle beraber kalması konusunda fikir birliğine varılmıştır. Bugün saat 10.00 itibarıyla kurumumuzda ağırlanmaya başlamıştır. (Daha önce pandemiden kaynaklanan dışarı çıkma kısıtlamaları nedeniyle İsmail amca burada kalmak istememiştir.) Kendisinin şu an sağlığı iyi durumdadır. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.” RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir