Adım Üniversiteleri Kütahya’da buluştu

552

ADIM Üniversiteleri Birliği Rektörler ve İdari Grup Toplantısı, 19 üniversiteden 16’sının katılımıyla Kütahya ev sahipliğinde yapıldı.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) tarafından Gülümser Hatun Termal Otelde yapılan toplantıya; Vali Ali Çelik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Kazım Uysal ile bölgeyi temsil eden birlik üyesi 19 üniversiteden 16’sının rektörleri, rektör yardımcıları ve genel sekreterleri katıldı.

VALİ ALİ ÇELİK: “GÜÇ BİRLİĞİ VE SİNERJİ ÇOK DEĞERLİ”
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve ADIM Üniversiteleri Birliği üyesi üniversitelerin Kütahya’da bir araya gelmesinin şehir için çok değerli olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Maalesef koronavirüs sürecinde bir araya gelememenin ve temas edememenin olumsuzluklarını çokça yaşadık. Pandeminin atlatılmasıyla geniş kalabalıkların, birbirini anlayan ve anlamak isteyen insanların bir araya gelmesi ve ortak problemlerini çözmek için bir sinerji ve güç birliği oluşturmasının çok değerli olduğunu burada bir kez daha görmüş bulunuyoruz” dedi.

“KÜTAHYA TARİH ŞEHRİ”
Kütahya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini de anlatan Vali Ali Çelik, “Kütahya’mız tarihtir. Domaniç; Ertuğrul Gazi, Hayme Ana ve Osman Gazi’nin yaşadığı, Osmanlı Devleti’nin kurulduğu topraklar. Dumlupınar; bu toprakların ebediyen Türk yurdu olduğunun altının tekraren çizildiği, Büyük Zafer’in kazanıldığı topraklar. Bu tarihin içinde sizlerle bir araya gelmiş olmak bizler için büyük bir gurur. Umarım çalışmalarınız, üniversitelerimizin bilginin kullanılmasının ve üretilmesinin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını ve bizler açısından değerli olan milli, manevi duygularımızın da eksik etmeksizin artarak devam edecek bir sürecin parçası olur” diye konuştu.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR: “YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ VERİMLİLİĞİN KALKINMAYA ETKİSİ YADSINAMAZ”
2001 yılında 4 üniversiteyle kurulan ADIM Üniversiteleri Birliği’nin bugün 19 üniversiteyle eğitim-öğretim, Ar-Ge, teknik hizmetler ve sosyal- kültürel hizmetler alanlarında üniversiteler arası iş birliğini geliştirdiğini ve ortak girişimlerde bulunduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Tüm dünyada yükseköğretime olan talep artarak devam etmektedir. Bilgi ekonomisi temelli küresel rekabet ortamında hükümetler, yükseköğretim kapasitelerini geliştirme konusunda destek sağlamaya devam etmektedirler. Biliyoruz ki, yükseköğretimde verimliliğin, yükseköğretime erişimin ve yükseköğretim kurumları arasındaki iş birliklerinin artırılmasının, yalnızca eğitim açısından değil, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak da kalkınmaya etkisi yadsınamazdır” ifadelerini kullandı.

REKTÖR KAVUNCU: “TARİHİNİN EN KALABALIK TOPLANTISI”
KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, ADIM Üniversiteleri Birliğinin tarihindeki en kalabalık toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek katılımcılara teşekkür etti. Prof. Dr. Vural Kavuncu, toplantıda üniversitelerin sorunlarına ortak çözümler aranacağını söyledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir