Üniversiteli anneler Diplomalarını aldı

1524

Kütahya Dumlupınar Üniversitesince (DPÜ), uygulamaya konulan “Anne Üniversitesi Projesi”ne katılan anne ve adayları mezun olup diplomalarını aldı.
Proje kapsamında annelere 4 haftalık eğitim sürecinde alanında uzman akademisyenler tarafından pozitif psikoloji, çocuk istismarı ve akran zorbalığı, etkili konuşma, afet farkındalığı ve ilk yardım, medya okuryazarlığı konularında eğitim verilerek seramik-torna atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Projeye katılan 30 anne ve adayı için DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, burada yaptığı konuşmada, anne ve ailenin eğitiminin önemine değindi.
Eğitimin beşikten mezara olduğunu belirten Uysal, şunları kaydetti:
“Bizler insanoğlu olarak ölünceye kadar öğrenmeye muhtacız. Öğrendikçe mutlu olacağız. Hayatı öğrenmekle süslersek, öğrenmeye aç olursak biz de mutlu oluruz. Hayatı boş vermiş olanlar hayatın zevkini tadamaz. Onun için üniversite olarak Anne Üniversitesi Projesini başlattık. İnşallah bu uygulamayı devam ettireceğiz.”
Projeye ile eğitimlere katılarak diploma almaya hak kazananlardan Azize Ünverdi ise belgesini aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi öğrencisi Ecrin Ünverdi’den aldı.
Üniversiteye ailesinin izin vermemesi nedeniyle gidemediğini ve eğitimde yer almaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Ünverdi, “Liseden mezun olduğum zaman Kütahya’da üniversite yoktu, ailem de beni il dışına göndermek istemedi. Bu yüzden üniversiteye gidemedim. Şu anda kızım burada okuyor ve belgemi kızımın elinden almış olmak beni ayrıca mutlu etti.” dedi.
Ünverdi’nin kızı Ecrin Ünverdi de annesiyle her zaman gurur duyduğunu ifade etti.
Katılım belgesi alan anne öğrenciler de mezuniyetlerini aileleri ile kutladı. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir