‘Mavi Marmara durdurulamadı ve Mavi Marmara yoluna devam ediyor’

519

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, İsrail’in, Gazze’ye insani yardım götüren ve “Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük” sloganıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010’da düzenlediği ve 10 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği saldırının yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Yenipazar, dernek binasında yaptığı açıklamada, yaşanan acı olayı unutmayacaklarını belirtti.
“12 yıl önce bugün, İsrail terör devleti tarafından kanunsuz ve zalimce bir katliam ortaya konmuştur” diyen Yenipazar, şunları söyledi: “Bu katliam tüm dünyanın gözleri önünde ve her türlü engellemelere rağmen kayıt altına da alınarak gerçekleştirilmiştir. Yaptığı bu insanlık katliamı sebebiyle İsrail insanlığın vicdanındaki cehenneme atılmıştır ve bir daha oradan çıkışı da mümkün değildir.
Siyonist İsrail bugün belki içinde bulunduğu acınılacak durumun farkında olmayabilir. Kendisine verilmiş mühleti bir zafer sanabilir. Fakat Mavi Marmara İsrail için büyük ve derin bir işaret taşımaktadır. İçine girmiş olduğu yanlış yoldan çıkması için önemli bir uyarıcı niteliği taşımaktadır.
Mavi Marmara filosunda farklı inanç, farklı ırk, farklı siyasal görüşe sahip sıkıştırılmış bir dünya vicdanı bulunmaktaydı. Siyonist İsrail saldırısını dünyanın bu çok renkli vicdanına karşı yaptı. “DUR” diyen bu büyük vicdan eylemini görmezlikten geldi. Kendi akıbetini kendi daha zora soktu. Hepimizin şahit olacağı bu kötü akıbet gelmeden buradan tekrar Siyonist İsrail rejimine sesleniyoruz. Uluslararası hukukun kuralları senin için de geçerlidir bunlara uymak zorundasın. Hepimizin Rabbi olan Allah’ın “Gasp etme, Öldürme ve Zulmetme” emrine uymak zorundasın. Haksız yere gasp edip işgal altında tuttuğun Filistinlilerin topraklarından çıkmak zorundasın. Geçici olarak elinde tuttuğun gücü adalet üzere kullanmak zorundasın. Geç kalmadan emrolunduğun üzere dosdoğru olmak zorundasın. Eğer sen gerekeni yapmazsan her şeyin sahibi olan gerekeni yapar ve yeniden bu dünyada da zillete mahkum olursun. Bizim görevimiz zulme karşı mazlumun yanında durmaktır. Biz sonuna kadar bu görevimizi yerine getireceğiz ve yılmaz yenilmez uyarıcılar olarak tüm insanlığa gerekeni söylemeye devam edeceğiz. Şunu hiç aklımızdan çıkarmayalım. Mavi Marmara durdurulamadı ve Mavi Marmara yoluna devam ediyor.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir