Lise öğrencilerinden ilkokullu Miniklere kitap desteği

1966

Kütahya Kırklar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “kardeş okul projesi” kapsamında Köprüören Şehit Halil Bakırlı İlkokuluna kitap desteğinde bulundu.
Kütahya’da bir grup lise öğrencisi “kardeş okul projesi” kapsamında ilkokul öğrencilerine kitap hediye ederek onlarla oyunlar oynadı.
Kütahya Kırklar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, hazırlanan proje kapsamında Köprüören Şehit Halil Bakırlı İlkokulunu kardeş okul olarak belirledi.
Liseli öğrenciler, idareci ve öğretmenleri ile birlikte, emekli kütüphaneci Zeki Aktürk destekleriyle temin ettikleri kitaplar ile çeşitli hediyelerle ilkokulu ziyaret ederek etkinlik düzenledi.
Miniklere kitapları hediye eden liseli ablaları, onlarla birlikte kitapları kütüphaneye taşıyarak sevinçlerine ortak oldu.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Hakan Durum, etkinliğin oldukça anlamlı olduğunu belirtti.
Her öğrencinin kitaba ulaşabilmesi için çalıştıklarını dile getiren Durum, şunları kaydetti:
“Öğrenciler için kitap en büyük yatırımdır. Öğrencilerimizin ufuklarını geliştirmeleri için çokça kitap okumalarını önemsiyoruz. Okullarımızdaki kitaplıklarımızı zenginleştirmek için de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hayırseverlerimizin de destekleriyle gayretlerimiz sürüyor. Bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyorum.”
Kendisine gelen bağış kitaplarla öğrencilere destek olduğunu ifade eden Aktürk de öğrenciler arasındaki kaynaşmaya vesile olduğu için kendisini şanslı saydığını söyledi.
Aktürk, bağışçıların desteğiyle yüzbinlerce kitabı binlerce öğrenciye ulaştırdığını da sözlerine ekledi.
Kardeş okulu ziyaret ettikleri için çok mutlu olduklarını anlatan lise öğrencilerinden Kübra Gökçe ise, “Öğretmen ve arkadaşlarımızla birlikte ilkokula giden kardeşlerimiz için eğlenceli kitaplar temin ettik. Onları hediye paketleri ile kardeşlerimize verdik. Öğrenciler çok mutlu oldu, biz de güzel bir işi başarmış olmanın mutluluğunu yaşadık.” dedi.
Yeni kitaplara kavuşan ilkokul öğrencileri de mutluluklarını ifade etti.
Etkinlik, lise öğrencileri ile Kütahya Gençlik Merkezi gönüllülerinin ilkokul öğrencileriyle çeşitli oyunlar oynamasıyla sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir