Rektör Arıcan liselilere sosyal bilimlerin önemini anlattı

3757

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kütahya Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi’nde ‘Sosyal Bilimlerin Kültür, Kimlik ve Küresel Dünyanın Şekillenmesindeki Yeri ve Etkileri’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
Kütahya Kültür Derneği’nin katkıları ile düzenlenen programda Rektör Arıcan, öğrencilere Türk kültür ve medeniyetinin öncü isimlerinden örnekler verdi, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Sosyal Bilimlerin önemine işaret eden Arıcan, “Sosyal Bilimler aslında ülkemizin ve dünyanın geleceği. Dijitalleşen, yoğun teknolojik gelişmelerin yaşandığı bir dünya var. Dünya hızlı teknik ve teknolojik bir örgüye bürünüyor. Bazı meslekler yok olacak ve yeni meslekler doğacak. Bazı yeni meslekler ortaya çıktığında bile sosyal bilimcilere ihtiyaç olacaktır. Geleceğin en önemli meslekleri arasında sosyal bilimler alanları olacak. Anadolu birikimini ve irfanını sosyal bilimler aracılığıyla insanlarımız Türkiye’den söyleyecek. Gençlerimize bunu hissettirmeye çalışıyoruz. Çünkü dünyaya söyleyecek sözümüz var.” diye konuştu.

Program sonunda Kütahya ASE Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ahmet İren, ufuk açıcı söyleşisinden dolayı Rektör Arıcan’a, söyleşiye sağladıkları katkılardan dolayı da Kütahya Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Muslu’ya birer teşekkür plaketi takdim etti.
Ayrıca program sonrası, Rektör Arıcan ile birlikte tarihi Germiyan Sokağı, Çini Sanatçısı Mehmet Gürsoy ve Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Kültür ve Sanat Evi ziyareti gerçekleştirildi. RAMAZAN DOĞAN

   




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir