ZAFER’DE iŞLER YOLUNDA

1548

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç, Zafer Organize Sanayi Bölgesinde yürütülen çalışmaların devam ettiğini, yatırımcılar için ek alanların açılacağını bildirdi.
Zafer Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu üyeliği görevini de yürüten Özotraç, Meslek Komiteleri toplantısında bir araya geldiği gazetecilere kentteki Organize Sanayi Bölgeleri hakkında bilgiler verdi.
Zafer Organize Sanayi Bölgesinin yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü belirten Özotraç, şunları kaydetti: “Bilindiği gibi şehrimize yatırımcı kazandırmak ve yeni istihdam alanları oluşturmak adına Kütahya’da bulunan kamu, yarı kamu ve özel kuruluşlar büyük gayret gösteriyor. Bu kapsamda başlatılan çalışmalar içinde yer alan Zafer Organize Sanayi Bölgemizde yoğun bir çalışma temposu var. Alt yapı çalışmaları kapsamında yatırımcılarımıza kolayca ve en uygun şekilde enerji sağlayabilmek için doğalgaz ve elektrik lisanlarımızı aldık. Yine yatırımcılarımız için ek alanların açılması için çalışma başlattık. 8 milyon metrekare alan için kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.”
Kütahya’nın yakın gelecekte önünün açık olduğuna da vurgu yapan Özotraç, “Dışarıdan bakıldığında belki işler yavaş ilerliyor görünebilir. Ancak bazı prosedürleri aşmak zaman alabiliyor. Kütahya’ya yeni istihdam alanları açmak için sorumlu olan herkes var gücü ile çalışıyor. Diğer yandan Kütahya olarak sanayide çalışacak kalifiye eleman sorunumuzu çözmemiz lazım. Çünkü sanayici gelmeden çalışacak eleman ve kentteki sosyal donatıyı soruyor. Bunun çözümü için ise Organize Sanayi Bölgelerinde açılacak Meslek Liseleridir. Buralarda açılacak meslek liselerinden mezun olanlar mezun olur olmaz işleri hazır olacak. Bizim de şu anki gayretimiz, Zafer OSB’de de meslek lisesi veya Meslek Yüksekokulu yapmak.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir