Yarım kalan eğitim hayallerini ‘Anne Üniversitesi’ ile gerçekleştirecekler

1409

Kütahya’da, çeşitli nedenlerle eğitim hayatını yarıda bırakan kadınlar, Kütahya Dumlupınar Üniversitesince açılan “Anne Üniversitesi” programında üniversite hayalini gerçekleştirecek.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) ikinci kez açtığı Anne Üniversitesi programına katılan 30 anne ve adayına, alanında uzman akademisyenler tarafından pozitif psikoloji, çocuk istismarı ve akran zorbalığı, etkili konuşma, afet farkındalığı ve ilk yardım, medya okuryazarlığı konularında dersler verilecek ve seramik-torna atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.
Projeye katılan anne ve adaylarına ilk ders DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal tarafından verilen ilk dersle başladı.
Uysal, ders sonunda yaptığı açıklamada, amaçlarının üniversite okuma imkanı bulamayan annelere her konuda yardımcı olmak olduğunu belirtti.
İlk dersin pozitif psikoloji olduğunu ve çok keyifli bir ders olduğunu anlatan Uysal, şunları söyledi:
“Bu proje sadece burada kalmayacak. Görünen o ki ileriye doğru bir baba üniversitesini de hayata geçireceğiz, babalara da eğitim vereceğiz. Ben şuna inanıyorum; her şeyin başı eğitim. Eğitimle halledilemeyecek hiçbir problem yoktur. Bu amaçla da daha fazla eğitim diyeceğiz. Tüm imkanlarımızı yani gerek insan kaynaklarımızı gerekse alt yapımızı kullanacağız. Biz de büyük bir üniversiteyiz ve bütün bilim dallarında eğitim elemanlarımız var. Bütün birikimlerimizi insanlara aktaracağız.”
Programa katılan kadınlardan 2 çocuk annesi Ayla Alan, projeyi sosyal medyada gördüğünü belirterek, “Projeye katılmak için başvurumu yaptım ve bugün buradayım. Üniversiteyi ailem izin vermediği için okuyamamıştım, burada olduğum için çok mutluyum.” dedi.
Filiz Çevik ise, hayali olan bir projeye katılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek babalar için de benzer bir programın hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Proje, 9 Haziran’da düzenlenecek diploma ve mezuniyet töreni ile sona erecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir