Linyit rakibini yenerek Play-Off’a yükseldi

2675

Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge 3. Grupta mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor, son hafta maçında liderlik hesapları yapan Eskişehir temsilcisi Yunus Emrespor’u kendi sahasında 1-0 yenerek TFF’nin belirleyeceği tarafsız sahada oynanacak Play-Off müsabakalarını beklemeye başladı.
Kritik maçta kapalı ve kale arkası tribünleri tıklım tıklım dolduran spor severler heyecan dozu yüksek 90 dakika izleyerek kırmızı siyahlıların Grup birinciliğini kutladı.
Müsabakayı tribünden izleyen Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, kulüp başkanı Akın Şirin, Teknik Direktör Ahmet Erdinç ile yardımcılarını ve futbolcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Böylece Meteorlar sezonu lider tamamlayarak BAL Şampiyonluğu için son iki maçını beklemeye başladı.
Bu sezon BAL Statüsüne bakacak olursak 9 bölgede, 27 grupta, toplam 260 takım mücadele veriyor. TFF 3.Lig’e her bölgeden 1 (bir) olmak üzere toplam 9 takım yükselecek. Grup müsabakaları sonunda gruplarının birincisi olan takımlar Bölge Birinciliği müsabakalarına katılma hakkı kazanacak. Her Bölgede bulunan 3 grup birincisinin, kendi bölgesinde grup birincisi olan diğer takımlarla oynayacakları müsabakalar sonunda Bölge Şampiyonu olan 9 takım TFF 3.Lig’e çıkacak. Bölge Birinciliği müsabakaları tek devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak. Yani 3 maçta en yüksek puanı toplayan takım resmen Şampiyonluğunu ilan ederek 3. Lig vizesi alacak.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir