Linyit liderliği devraldı

916

Bölgesel Amatör Lig 8. Grupta mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor bu hafta kendi sahasında Eskişehir temsilcisi Anadolu Üniversitesi’ni konuk etti. Müsabaka öncesinde rakibinin 1 puan arkasında 2. sırada yer alan kırmızı siyahlılar ikinci yarıda serbest vuruştan gelen golle rakibini mağlup ederek 31 puanla liderliği devraldı.
Son iki haftasına girilen BAL’da Linyitspor 6 puan değerindeki müsabakadan galibiyetle ayrılırken, önümüzdeki hafta bir başka şampiyonluk adaylarından Bozüyük Vitraspor’un konuğu olacak. Bu maçı da kazanması durumunda Meteorlar, son hafta kendi saha ve seyircisi önünde Yunusemrespor ile şampiyonluk turu atmak için yeşil sahada olacak ve 3. Lig için ilk aşamayı geride bırakacak.
Maçta puan hesapları nedeniyle heyecan seviyesi oldukça yüksekti. Tavşanlı halkı güneşli havayı fırsat bilerek Ada Stadının yolunu tuttu. 90 dakika boyunca susmayan taraftarının desteğini alan kırmızı siyahlılar ikinci yarıda etkili futboluyla göz doldurdu. Rakip takım kalecisinin 72. dakikada ceza sahası önünde yaptığı faul ve kırmızı kart görmesinin ardından, topun başına geçen Hüseyin Güleç, penaltıda golü atınca liderlikte gelmiş oldu. Daha sonra Linyitspor’da 10 kişi kalsa da Anadolu Üniversitesi’nin beraberlik çabaları skoru değiştirmeye yetmedi.
Maçı izleyenler arasında yer alan Tavşanlı Belediyesi Başkan Vekili Naci Erarslan, Linyitspor’a şampiyonluk yolunda başarılar dileyerek, teknik heyet ve futbolcuları tebrik etti.

3. LİG’E ÇIKACAK TAKIMLAR NASIL BELİRLENECEK?
Bu sezon BAL Statüsüne bakacak olursak 9 bölgede, 27 grupta, toplam 260 takım mücadele veriyor. TFF 3.Lig’e her bölgeden 1 (bir) olmak üzere toplam 9 takım yükselecek. Grup müsabakaları sonunda gruplarının birincisi olan takımlar Bölge Birinciliği müsabakalarına katılma hakkı kazanacak. Her Bölgede bulunan 3 grup birincisinin, kendi bölgesinde grup birincisi olan diğer takımlarla oynayacakları müsabakalar sonunda Bölge Şampiyonu olan 9 takım TFF 3.Lig’e çıkacak. Bölge Birinciliği müsabakaları tek devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak. Yani 3 maç sonunda en yüksek puanı toplayan takım, puan eşitliği söz konusu olursa direkt penaltı atışlarında başarılı olan kulüp resmen Şampiyonluğunu ilan ederek 3. Lig vizesi alacak
RAMAZAN DOĞAN.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir