Bir aylık kuzular annesiz kaldı

1126

Kütahya’da küçükbaş hayvan hırsızları ağıldan 6 koyunu çaldı. Yeni doğum yapan koyunların kuzuları ise annesiz kaldı.
Alınan bilgiye göre, Aslanapa ilçesi Bayat köyünde Hasan Arı’ya ait ağılda küçükbaş hayvan hırsızlığı meydana geldi.
Pazar gecesi geç saatlerde yaşanan hırsızlık olayında Arı’nın 6 koyunu çalındı.
Durumu İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirdiklerini dile getiren Arı, şunları söyledi: “Dün sabah kalktığımda hayvanlarımın bulunduğu ağılın kapısının açık olduğunu ve birçok hayvanımın dışarı çıktığını, ağıla girdiğimde ise 6 koyunumun eksik olduğunu fark ettim. Çevrede yaptığım araştırmada koyunlarımın gece saatlerinde kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce ağıldan sürüklenerek götürüldüğüne dair izlere rastladım. Hemen durumu İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirdim. Ekipler gelip inceleme yaptılar. Görgü tanıkları ise olayın gerçekleştiği gece köyde elektriklerin olmadığını, saat 3 ile 5 sularında köye beyaz renk broadway tipi bir otomobilin farlarını söndürerek giriş yaptığını ve aynı aracın yine farları kapalı şekilde köyden ayrıldığını ifade etti. Bu ifadeler doğrultusunda araştırmalarına başlayan Jandarma ekipleri köye dağ yolundan olan giriş güzergahı üzerindeki radar ve kumarı yolları ve hisar kavşağındaki kamera kayıtlarını incelemeye başladı. İnşallah en kısa zamanda bir sonuca ulaşacağını ümit ediyorum.”
Koyunlarının yaklaşık bir ay önce doğurduğunu ve kuzularının annesiz kaldığını da dile getiren Arı. Koyunlarının bir an önce bulunmasını ve kuzularının annelerine kavuşmasını istediğini söyledi.
Jandarma ekiplerinin olayla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü ve olayı gerçekleştiren kişi veya kişilerin yakalanmalarının an meselesi olduğu belirtildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir