Hava sıcaklığı düşecek!

836

Hafta sonundan itibaren tüm yurtta etkili olacak aşırı soğukların Kütahya’yı da etkisi altına alacağı bildirildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanlığı Analiz ve Tahminler Şubesi, cuma günü yeni bir soğuk yağışlı sistemin Balkanlar üzerinden yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak etkili olacağını söyledi.
Kütahya’da son 90 yılın ortalaması 0,6 olarak kaydedilirken, yarından itibaren etkili olacak kar yağışı sonrasında hava sıcaklığının -15’e kadar düşeceği tahmin ediliyor.
Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de beklenen yağışların, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın güneyi, Kütahya’nın da yer aldığı İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar yağışı şeklinde diğer yağış alan yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27 Ocak Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir