ERBAŞ ÇiNiGAZI BAKANLIĞA SORDU

1069

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Çinigaz ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına soru önergesi verdi. Erbaş, firma hakkındaki iddiaların cevaplanmasını istedi.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Çinigaz ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından cevaplanmasını istediği soru önergesi verdi. Milletvekili Erbaş, “Kütahya’da faaliyet gösteren doğalgaz dağıtım firması Çinigaz hakkındaki iddiaların cevaplanmasını bekliyoruz” dedi.
Erbaş’ın, TBMM’de Çinigaz hakkında usulsüz bir biçimde borç tahakkuk ettiği iddialarının da arasında bulunduğu ve cevaplanmasını istediği soru önergesi şöyle: “Kütahya’da faaliyet gösteren doğalgaz dağıtım firması Çinigaz’ın ön ödemeli, yani kartlı sayaç kullanan abonelere usulsüz bir biçimde borç tahakkuk ettirdiğine dair iddialar bulunmaktadır. Bu bağlamda, Sayaç hataları için denetim yapılacak mıdır? Denetim sonucundan sayaçta oluşan farklı sonuçlar için, geriye dönük zararları kim karşılayacaktır. Bu yanlışın sorumlusu olan Çinigaz’a yaptırım uygulanacak mıdır? Denetimler tüm sayaçları kapsayacak mıdır? Çinigaz’ın sorumluluğu altında olmasına rağmen Aslanapa’ya ve Domaniç’e ısrarla doğalgaz neden gitmiyor? Çinigaz’ın belediyelerimizin doğalgaz talebine karşılık boru istemesi yasal mıdır? Doğalgaz talebine karşı daha önce Türkiye’deki herhangi bir belde veya ilçe belediyesinden boru istenen başka örnekler de var mıdır? Çinigaz’ın Kütahya’daki Organize Sanayi Bölgeleri ile sonuçlanmamış davaları var mıdır? Varsa dava konuları nelerdir?”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir