KSBÜ 2022 yılı bütçesi 134 milyon 2 bin TL

2282

TBMM’de görüşülen 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (KSBÜ) 2022 yılı bütçesi, 134 milyon 2 bin TL olarak belirlendi.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (KSBÜ) 2022 yılı bütçesi hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, “TBMM’de görüşülmekte olan 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizin bütçesi Genel Kurul’da oylandı ve kabul edildi. Buna göre 2022 yılı için toplam bütçemiz bir önceki yıla göre yüzde 35 artış ile 134 milyon 2 bin TL olarak belirlendi. Bütçemizin yüzde 78.5’i (105 milyon 200 bin TL) personel, sosyal güvenlik ile mal ve hizmet alımlarını kapsıyor. Yüzde 21.5 oranında toplam 28 milyon 802 bin TL ise Ar-Ge, eğitim, sağlık ve inşaat ile ilgili yapacağımız yatırımlara ayrılmış durumda. Böylece 2022 yılı içerisinde Germiyan Kampüsümüzde yapacağımız çalışmalar için başlangıç ödeneğini de almış olduk. Plan ve projelerini tamamladığımız ve inşaatına başlayacağımız yeni Sağlık Kampüsümüzün Kütahyalı iş insanları ve bağışçıların da katkıları ile bir an önce tamamlanmasının ilimiz için önemli olduğuna inanıyoruz.
Küresel krizlere ek olarak ülkemizin bölgesel güvenlik sorunları ve terör ile mücadele verdiği bir dönemde vatandaşlarımızın vergileri ile oluşan bu bütçenin her bir kuruşunun değerli olduğunun bilincindeyiz. İlimizin ikinci devlet üniversitesi olarak sağlanan bu imkanlar için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın nezdinde hükümetimiz üyelerine, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığına, bütçe çalışmalarını yürüten milletvekillerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah bereketini artırsın, ülkemiz, milletimiz, öğrencilerimiz için yararlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir