Sahipsiz havyanlar birliğe emanet

1186

Kütahya’da, sokak hayvanlarının daha sağlıklı koşullarda yaşamasının sağlanması ve kontrolsüz üremelerin önüne geçilmesi amacıyla valilik koordinesinde ‘Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin (KÜSHAYKOB) kurulacağı bildirdi.

HAYVAN BAKIM EVLERİ KURULACAK
Vali Ali Çelik, kurulması planlanan birliğe üye olacak kurum temsilcileriyle yapılan toplantının ardından yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının kontrolsüzce üremesinin önüne geçilmesi amacıyla kısırlaştırma çalışmalarının artırılacağını, ilçelerde hayvan bakımevleri kurulmasına yönelik çalışma başlatılacağını söyledi.

KISIRLAŞTIRMA ARAÇ SAYISI ARTACAK
Birlik üyelerinin Kütahya’daki tüm belediyeler ile il özel idaresinden oluşacağını aktaran Çelik, şunları kaydetti: “Birliğin önceliği sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması olacak. Yapılacak doğru bir planlama ve iş birliğiyle çalışma başarıya ulaşacaktır. İl özel idaresine ait mobil kısırlaştırma aracında 11 ayda 619 sahipsiz sokak hayvanı kısırlaştırıldı. Birliğin kurulmasının ardından da araç sayısı ilk etapta 4’e çıkarılacak. Sahipsiz hayvanlar da sahipli hayvanlar gibi yaşamlarının desteklenmesi gerekiyor. Sahipsiz ve yaban hayvanlarıyla ilgili doğal yaşam ortamlarını sağlayacak barınaklar, rehabilitasyon merkezleri ve hayvan hastaneleri kurulmasına yönelik çalışma yapılacak.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir