Erbaş bütçe görüşmelerinde de Kütahya’yı anlattı

5026

Meclisteki hemen her konuşmasında Kütahya’yı anlatan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, TBMM’de yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alarak Kütahya’nın turizm potansiyelini bir kez daha anlattı.
Kütahya’nın birçok tarihi ve kültürel değerinin olduğunu ve bunların yok olup gitmeden desteklenerek turizme kazandırılmasını istediklerini aktaran Erbaş, konuşmasının Kütahya ile ilgili olan kısmında şunları söyledi: “Milletvekili olarak Kütahya’nın turizm potansiyelini de burada daha önce pek çok kez ifade ettim. 1071 anayolunun tapusunu aldığımız tarihtir. 1922 yılında vatanımızı elimizden almak isteyen 7 düvele, düşmana dur dediğimiz, defol git dediğimiz yerin adı da Dumlupınar’dır, Kütahya’dır. 2022 yılı Büyük Taarruz’un 100. yılıdır. Kütahya’da çok büyük bir tören gerçekleştirmek istiyoruz. Bu özel durumdan dolayı, Kurtuluş Savaşı’nın 100. yılını Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Savunma Bakanlığımızın birlikteliğinde çok büyük bir şölen havasında gerçekleştirelim. Yurt içi ve yurt dışından binlerce vatan evladını burada toplayalım. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 kutlamaları tüm dünyada ses getirecek şekilde olmalıdır. Bunun provasını 2022’de Kütahya’da yapalım. Şehit kanlarıyla sulanan bu kutlu topraklar, kuruluşunun ve kurtuluşun şehri Kütahya bunu fazlasıyla hak ediyor.”
Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Unutulan Aizonai’ye el atılması, kazıların 12 aya çıkarılması ve millileşmesinden dolayı bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Memleketimizin her köşesinde saklı kültürlerimiz var. Bunlardan pek çoğu da Kütahya’dadır. Örneğin, kadın kaftanları. Osmanlı ve cumhuriyetin ilk yıllarında Kütahya gelinlik ve kaftan dikim merkeziymiş. Hatta Mevlide İnönü’nün gelinliğini Kütahya’da dikmişler. Biz Kütahya’ya bir kaftan müzesi istiyoruz. Ayrıca leblebinin başkenti olarak kabul ettiğimiz Tavşanlı’ya da bir leblebi müzesi istiyoruz. İnşaatı da uzun süredir devam eden arkeoloji müzemiz bir an önce tamamlanıp kültür turizmin hizmetine sunulmalıdır. Yine çok önem verdiğim bir konu, yavaş yavaş nesilleri tükenen sihirli eller, yaşayan ustalar. Kalaycı, yorgancı, keçeci, kundura ustaları, ahşap ustaları ve böyle giderse maalesef çini ustaları son yaşayan ustalarımızı da kaybedersek, bu değerler unutulursa, bizden sonraki kuşaklar bu önemli kültür varlıklarımızı sadece siyah-beyaz fotoğraflarda görecekler. Seçmeli ders olarak bu zanaatları gerekirse müfredata ekleyelim. Ustalarımızı oralarda değerlendirelim. Çıraklığa teşvikler verelim. Çünkü bu varlıklar kıymetimizdir, nesillere aktarabileceğimiz nadide değerlerimizdir, kültürümüzdür.”
Erbaş, “hepinizi Kütahya’ya tarihi ve turizmi yaşamaya davet ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı. BÜLTEN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir