Kütahya Travel Turkey İzmir’de tanıtıldı

1305

Türkiye’nin en önemli turizm buluşmalarından birisi olarak kabul edilen Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılım sağlayan Kütahya Belediyesi, Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.
2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleşen Travel Turkey İzmir Fuarı kapılarını 15. kez açtı. Uluslararası ve ulusal turizm aktörlerini bir araya getiren, turizm fuarına katılım sağlayan Kütahya Belediyesi, el sanatları ve çini ürünleriyle fuarın dikkatini çeken stantlardan birisi oldu.
Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi olarak Zanaat ve Halk Sanatlarımızın tanıtımına katkıda bulunmak adına Kütahyalı sanatçılar Hatice Bal, Serpil Erpolat, Sakin Yaman ve Suna Ulucan’ın katılım sağladığı fuarı ziyaret eden Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya’nın kültürel zenginliğinin ve değerlerinin bilinirliliğinin artırılması için bu ve buna benzer organizasyonların faydalı olduğunu ifade etti. Kütahya’nın kültür değerlerinin her platformda tanıtılmasına Kütahya Belediyesi olarak desteklerinin devam edeceğini ifade eden Başkan Işık, Ulusal ve Uluslararası her etkinliğe farklı sanat ve sanatçılarla katılım sağlanacağını belirtti.
Başkan Işık, başta UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı olmak üzere, Avrupa Seramik Şehirler Ağı, UCLG gibi ağlarda da ciddi kazanımlar sağlandığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Fuara Belediye Başkanı Alim Işık, Başkan Yardımcısı Abdullah Damcı, Etüt Proje ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Mehmet Zenci, Etüt Proje Müdürlüğü personeli Sedat Aslantaş ve Kütahyalı sanatçılar katıldı.
KÜTAHYA BELEDİYESİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir