Toyota Türkiye’den DPÜ’ye Otomobil Bağışı

3003

DPÜ – Sanayi iş birliği programı çerçevesinde, sanayi sektöründeki paydaşlarıyla güçlü ilişkilere sahip olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulunun Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi programına Toyota A.Ş. tarafından C-HR Hybrid araç bağışlandı.
Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Programı öğrencilerinin mesleki eğitim uygulamalarına ve gelişen teknolojiyi yakından takip etmelerine olanak sağlayacak C-HR Hybrid araç, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. adına Sarar Toyota Yetkili Bayi Servis Müdürü A. Cengiz Postalcı tarafından, Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Kunt ve bölüm öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Haluk Güneş’e teslim edildi.
Aracı teslim alan Prof. Dr. İsmet Çelik, konu ile ilgili açıklamasında “Değerli öğrencilerimizin gelişen teknolojiyi yakından takip edebilmelerine ve teknoloji seviyesi yüksek şartlarda uygulamalı eğitimlerini alabilmelerine katkı sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.’ine, Toyota Türk A.Ş. kurumsal iş ve planlama bölümünde görev yapan Sayın Tuncay Okçu ve Kamil Ölmez Beyler’in şahsında tüm Toyota ailesine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
Bağışlanan araç, meslek yüksekokulumuza ziyarette bulunan Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Göçmez ile Prof. Dr. Atilla Batur’a da tanıtıldı.

“DİĞER SANAYİ KURULUŞLARINA ÖRNEK OLACAK BİR DAVRANIŞ”
Dumlupınar Üniversitesine bağışlanan araçla meslek yüksekokulu öğrencilerinin mesleki gelişimine önemli katkılar sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.’ye teşekkür eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, Toyota’nın, teknoloji ve hibe desteği konularında diğer sanayi kuruluşlarına örnek olacak nitelikte bir davranış sergilediğini belirtti.
Stratejik amaç ve hedefini ‘Eğitimde uygulamaya yönelik ağırlığın arttırılması’ olarak belirleyen Dumlupınar üniversitesi için Üniversite-Sanayi iş birliğinin büyük önem taşıdığına değinen Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, eğitimde mesleki uygulamalara yönelik verilen her desteğin karşılığının mutlaka alınacağını belirterek şunları söyledi:
“Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak, Toyota’nın araç hibesini memnuniyetle karşılıyor, kendilerine gönülden teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz için üniversite-sanayi iş birlikleri çok önemli ve değerli. Bu birliktelikler, akademik bilgiyi pratikteki uygulamalarla birleştirerek, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin özel sektöre daha yakın olmasını ve mesleki yeterliliği yüksek olan mezunlar yetiştirilmesine olanak sağlıyor. Üniversite-sanayi iş birliğimizi artırmak üzere çeşitli sanayi kuruluşları ile bugüne kadar önemli protokollere imzaladık. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak hem üniversitemizin akademik bilgi ve donanımını sanayicilerin hizmetine sunuyor hem de bölgedeki istihdama ve nitelikli iş gücü yetiştirilmesine önemli katkılar sağlıyoruz. Üniversitemize, C-HR otomobili ve önceki yıllarda verilen Toyota Corolla aracın hibe edilmesi sürecinde desteklerini esirgemeyen, Toyota Türkiye yetkilileri Tuncay Okçu ve Kamil Sönmez başta olmak üzere, tüm fabrika yönetimine, üniversitemiz ve meslek yüksekokulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir