Saadet Partisi gündemi değerlendirdi

6133

Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Sunar, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki bir restoranda düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerle bir araya geldi.Sunar, Kütahya ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak birçok sıkıntının yaşandığını, sıkıntıları çözecek tek partinin ise Saadet Partisi olduğunu söyledi.
Mart ayında Kütahya İl Başkanlığı görevine başladığını belirten ve partisi hakkında genel bilgiler veren Sunar, “Saadet Partisi olarak milli görüş hareketinin partisiyiz. 1969 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın “bağımsızlar hareketi” olarak çıktığı yolu sürdürmeye çalışıyoruz.
52 yıllık bir siyasi hareketiz. Beşinci milli görüş partisi olan Saadet Partisi, ilk günkü heyecan, düşünce ve fikirlerle yolumuza devam ediyoruz. Çağımızın sorunlarına çözüm üretecek tek düşüncenin bu olduğuna inanıyoruz. Milli Nizam dönemindeki ilk sloganımız “önce ahlak ve maneviyat.” Ahlak ve maneviyat olmadan hiçbir zaman ilerleyemeyeceğimizi, ahlaklı ve manevi değerleri olan bir toplum oluşturmadan, kendi değerlerimizle oluşturduğumuz bir toplum oluşturmadan sonuca ulaşamayacağımızı o zamandan bu yana söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. Bu iki kriter bizim için çok önemli ve bizim temel kıstaslarımız olduğunu ifade etmek isterim.”
Kütahya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sunar, şunları söyledi: “Kütahya’nın yaklaşık yirmi yıldan beri mevcut hükümete ciddi bir desteği var. Kütahya’mızın bundan otuz yıl önce ekonomisini ayakta tutan en önemli unsurlar, Kamu İktisadi Teşekküllerdi. Belki Türkiye’de Kütahya’da ki kadar kamu iktisadi teşekkül olan bir ilimiz maalesef yoktur. Bunların tamamının satılmasıyla beraber Kütahya artık tamamen emekli ve asgari ücretli şehrine dönüştü. Bu bizim için çok büyük bir sorun. Kütahya’da öğrenci olmadığı zaman esnafın geçinebilme şansı yok. Bizim üretim ekonomisi dediğimiz şey mutlaka üreticiye destek verilerek, üretimin artırılması gerekiyor. İşsizliğin Kütahya’da ciddi manada ortadan kaldırılması için çaba sarf edilmesi gerekiyor. Yatırımların Kütahya’ya gelmesi için adımlar atılması gerekiyor. Bu noktada bizim bir çalışmamız var, genel merkezimizin talebi üzerine yaptık. Kütahya’da geliştirebilir ekonomik alanlar neler, neler yapılabilir ve geçmişte kamu sektörünün kamu iktisadi teşekkürü olan fabrikalarda çalışan insanların gelir gider durumları ve mevcut aynı fabrikalarda çalışan insanların gelir gider durumları ve Kütahya ekonomisine katkısı üzerine bir çalışmamız var. Bu çalışmaya halen devam ediyoruz henüz sonuçlandırmadık. Bu alanlarda biz iktidara geldiğimizde her ilde bu çalışmayı yapıyor, acil eylem planı çerçevesinde ne yapabiliriz noktasında yapabileceğimiz işleri şimdiden hazırlık yaparak biz genel merkezimize sunuyoruz, bu noktada çalışmalar yapılıyor.”
Yaşanılan sıkıntıların çözümsüz olmadığını, israfın önüne geçildiğinde yaşanan sıkıntıların kısa sürede atlatılabileceğini de kaydeden Sunar, “Ülke bazında baktığımızda çok ciddi bir israfla karşı karşıyayız. Maalesef kamu alanında çok ciddi israf var. Bunun yanı sıra üretim ekonomisi dediğimiz üretim şekline geçtiğimizde bu işin büyük bir bölümünü çözmüş olacağız. Tarım ve hayvancılıkta maliyetler aldı başını gidiyor. Birçok üründe yüzde iki yüzlere varan zamlar oldu. Bu böyle gitmez, bir an evvel Saadet Partisi iktidarının bu ülkeye gelmesi lazım. Bunun başka bir çözümü yok. Bizim dışımızda bu işi çözebilecek ikinci bir parti de maalesef yok. Biz bu işe siyasi olarak bakmıyoruz, temel değerler olarak bakıyoruz. Temel değerler hakim olursa dünyanın saadete ulaşacağına inanıyoruz. Bunun için de mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.
Düzenlenen programa; Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Faruk Evren, Sadık Maltaş, Adnan Küçük, Osman Sedat Akyüz, Ali Rıza Kuru ile Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri katıldı.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir