Asra Umut Derneği açıldı

779

Kütahya’da Asra Umut Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, düzenlenen törenle açıldı.
Dernek Başkan Vekili Serap Öztürk, Alipaşa Mahallesi Şadırvan Sokak üzerinde bulunan dernek binası açılışında yaptığı konuşmada, derneğin kuruluş amacının, dil, din, ırk mezhep ayrımı yapmadan gerek yurtiçi gerek yurt dışında bulunan ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi her türlü desteği sağlamak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çıktığımız bu yolda farklı kurum ve kuruluşlar altında çeşitli faaliyetleri yürüttük. Malik İbn-i Enes’ten rivayet edilen hadis-i şerifte “Kendi yetimini ve başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben cennette şöyle yan yana olacağım” buyurup iki parmağını göstermiştir. Bizler de bu hadis-i şerif ışığında yaptığımız çalışmalarda önceliğimizi daima yetimlere verdik. Her ay düzenli olarak ortalama 60-70 ailemize erzak dağıtımı, okul kıyafeti ve kırtasiye desteği, bayramlık kıyafet gibi yurt içi faaliyetlerimizin yanında Afrika’da iftar programı ve su kuyusu açılışı, Suriye’de bot projelerini hayata geçirdik. Yine Kütahya içerisinde Şehzadeler Parkı etkinliği, yetim piknikleri ve çeşitli eğlence, eğitim faaliyetleri gerçekleştirdik.”
Derneğin isim hikayesi hakkında da bilgiler veren Öztürk, “Bizler Asr suresinin ışığında çağa umut olmak için bir araya geldik. Asr suresinin mealinde geçen 4 temel maddeyi ilke edinerek iman edip salih amel işleyip birbirine hakkı ve sabrı tavsiye edenlerden olmayı amaçladık. Umut ismini eklememizin nedeni ise çağın en büyük hastalığı olan ve bizleri tüketen umutsuzluğa bir deva olabilmektir.
Bu derneğin bu aşamaya gelmesinde bizleri destekleyen sponsorlarımıza Asr’a Umut ailesine ve gönüllülerimize teşekkürü borç biliriz. Gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi umut ettiğimiz nice hayallerimiz var ve sizler bu hayallerimizi gerçekleştirmekte en büyük destekçimizsiniz. Umarım umut tohumlarını yeryüzüne hep birlikte serperiz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın yapmış olduğu dua ile açılış gerçekleştirildi.
Açılışa, Müftü Demirtaş’ın yanı sıra önceki dönem belediye başkanı Kamil Saraçoğlu, dernek başkanı Halil İbrahim Altınçeyrek, dernek yönetici ve gönüllüleri, ile vatandaşlar katıldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir