Kütahya Bilimle Şenlendi

3072

Kütahya Bilimle Şenleniyor; özellikle bilim ve teknoloji alanda çalışan kişi, kurum/kuruluşların çalışmaları ile bilimsel ve teknolojik gelişmelerin halka yayılmasında bilim şenliklerinin aracı olmasını, ülkemizde bilim şenliği geleneği ve kültürü oluşmasını amaçlamaktadır. Bu kapsamda düzenlenen toplam 101 atölye ve 3 söyleşinin olduğu Kütahya Bilimle Şenleniyor projesi kapsamında ilk gün öğrenci ve öğretmenlere katıldığı, Endüstri 5.0 Makineler Nasıl Öğreniyor söyleşisinde Prof. Dr. Eyyüp Gülbandılar, Prof. Dr. Alpaslan Duysak ve Öğretim Görevlisi İbrahim Özcan katıldı.
Günün ikinci söyleşisinde ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit konuşmacı olarak yer aldı. “Kütahya’nın Eğitim Vizyonu” konusu hakkında bilgi ve görüşlerini öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri ve diğer katılımcılara aktarıldı.
Kütahya Bilimle Şenleniyor kapsamında Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Kendin Yap Atölyesi etkinlikleri, Kütahya Bilsem atölyeleri, AFAD Deprem Eğitim Çadırı, Proje Yazma Eğitimleri gibi etkinlikler gerçekleştirildi.
3 gün süren etkinliklerin son gününde Sera AVM’de her kesime hitap edecek şekilde robotik kodlama atölyesi, bilim atölyesi, fen deneyleri, güneş gözlemi, ay gözlemi etkinlikleri gerçekleştirildi.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Kütahya Bilimle Şenleniyor başlıklı proje çalışması; TÜBİTAK tarafından bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim – teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılması amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri destekleme programı 2020/1 çağrı dönemi kapsamında ülke genelinde desteklenen 53 projeden biri olmayı başardı.
Kütahya Bilimle Şenleniyor projesinin özelde amacı; doğa, bilim, teknoloji ve mühendislik ile ilgili konuların toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan kitleye eğlenceli ve anlaşılır şekilde kavratılmasıdır. Geneldeki amaç ise; bilimi sevdirmek ve bilimin çeşitli dallarında farkındalık oluşturmak.
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek bilim şenliği kapsamında 101 atölye çalışması ve 3 söyleşi gerçekleştirildi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir